Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα θα διανείμει κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. για το 2017

Reuters: Η Ελλάδα θα διανείμει κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. για το 2017
Η ελληνική οικονομία για δεύτερη χρονιά έχει σημειώσει σημαντικές επιδόσεις
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε τη Δευτέρα (13/11) ότι η κυβέρνησή του θα διανείμει κοινωνικό 1,4 δισ. ευρώ σε 3,4 εκατομμύρια Έλληνες που πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας, λόγω των καλύτερων των αναμενόμενων δημοσιονομικών επιδόσεων αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί το Δεκέμβριο του 2017, ενώ τα 700 εκατ. θα χορηγηθούν ως έκτακτη ενίσχυση, αφορολόγητη ακατάσχετη.
«Η ελληνική οικονομία για δεύτερη χρονιά έχει σημειώσει σημαντικές επιδόσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στους ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% του ΑΕΠ, την ανεργία που, όπως είπε, έχει πέσει 7% μονάδες, όμως και στο δημοσιονομικό σκέλος, το οποίο «έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις έτσι ο προϋπολογισμός φέτος θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα που ξεπερνά κατά πολύ τους στόχους μας, άνευ περικοπών στους μισθούς και στο κοινωνικό κράτος».
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είμαστε σε θέση να διαθέσουμε μεγαλύτερο και διευρυμένο κοινωνικό μέρισμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.
«Το μέρισμα θα είναι ύψους 1,4 δισ. ευρώ. υπερδιπλάσιο δηλαδή σε σχέση με πέρσι» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας «αυτό είναι το δείγμα γραφής που δίνουμε στον ελληνικό λαό».
Το κοινωνικό μέρισμα θα διατεθεί με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.
Όπως ανακοίνωσε ο Άλ. Τσίπρας, από το μέρισμα θα επωφεληθούν περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης