Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Θα επιμείνουμε στη νομισματική χαλάρωση για να τονώσουμε τον πληθωρισμό

Kuroda (BoJ): Θα επιμείνουμε στη νομισματική χαλάρωση για να τονώσουμε τον πληθωρισμό
Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι θετικές εξελίξεις δεν θα διακοπούν σύντομα, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιαπωνίας
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (ΒοJ) θα συνεχίσει να επιμένει στην «ισχυρή νομισματική χαλάρωση», έτσι ώστε να προωθήσει τις θετικές εξελίξεις στον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα (13/11/2017) ο κυβερνήτης της BoJ, Haruhiko Kuroda, σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.
«Με το χάσμα παραγωγής να βελτιώνεται σταθερά, η στάση των εταιρειών είναι πιθανό να μεταβληθεί σταδιακά προς την αύξηση των μισθών και των τιμών», δήλωσε ο Kuroda.
«Εάν περαιτέρω αυξήσεις των τιμών γίνουν ευρείες, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι πιθανό να αυξηθούν σταθερά», πρόσθεσε.
«Η Τράπεζα θα συνεχίσει να επιμένει στην ισχυρή νομισματική χαλάρωση για να διασφαλίσει ότι αυτές οι θετικές εξελίξεις δεν θα διακοπούν σύντομα», συνέχισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιαπωνίας.
«Αυτή η ισχυρή νομισματική χαλάρωση… παράγει αξιοσημείωτα αποτελέσματα», δήλωσε ο Kuroda.
«Θεωρούμε ότι η οικονομία δεν είναι πλέον σε αποπληθωρισμό, που γενικά ορίζεται ως μια συνεχής μείωση των τιμών», συνέχισε ο ίδιος.
Όμως, ενώ ο πληθωρισμός με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή κυμαίνεται από 0,5 έως 1%, ο Kuroda παρέμεινε προσεκτικός, λέγοντας ότι η αποπληθωριστική νοοτροπία παραμένει εδραιωμένη στην Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης