Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fink (BlackRock): Το bitcoin ευδοκιμεί λόγω της ανωνυμίας του - Δεν υπάρχει λόγος υστερίας στις αγορές

Fink (BlackRock): Το bitcoin ευδοκιμεί λόγω της ανωνυμίας του - Δεν υπάρχει λόγος υστερίας στις αγορές
Τα σημάδια πίεσης στις αγορές υψηλότερου ρίσκου δεν θα πρέπει να προκαλούν υστερία, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock
Το bitcoin, η αξία του οποίου κατέγραψε σημαντικές διακυμάνσεις αυτόν τον μήνα, παραμένει μια «κερδοσκοπική» επένδυση που ευδοκιμεί λόγω της ανωνυμίας της, δήλωσε σήμερα (13/11/2017) ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Inc (BLK.N) Larry Fink, σε συνέδριο του Reuters.
«Υπάρχει υπερβολική έμφαση στο bitcoin», δήλωσε ο Fink.
«Δεν ξέρω γιατί έχει τόσο μεγάλη γοητεία για τον Τύπο», πρόσθεσε.
Η αξία του bitcoin υποχώρησε έως και κατά 29% από το ρεκόρ των 8,888 δολ. τον Νοέμβριο, μετά την ακύρωση μιας προγραμματισμένης αναβάθμισης της τεχνολογίας του και εν μέσω των επίμονων ανησυχιών για φούσκα.
Ο Fink δήλωσε ότι οι επενδυτές με μακροπρόθεσμους ορίζοντες πρέπει να επικεντρωθούν σε παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, για έναν 30χρονο, «100% μετοχές είναι η σωστή επενδυτική στρατηγική», σε μια εποχή όπου οι οικονομίες του κόσμου απολαμβάνουν μια «συγχρονισμένη ανάπτυξη» για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση.
Το Bitcoin «είναι μικροσκοπικό στο σύστημα των χρηματοπιστωτικών αγορών», δήλωσε ο Fink, συμπληρώνοντας ότι «είναι ένα πολύ κερδοσκοπικό μέσο».
Παράλληλα, ο Fink υπογράμμισε ότι τα σημάδια πίεσης στις αγορές υψηλότερου ρίσκου δεν θα πρέπει να προκαλούν υστερία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης