Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: H Energean εξετάζει IPO στο Λονδίνο για να χρηματοδοτήσει επένδυση στο Ισραήλ

tags :
Reuters: H Energean εξετάζει IPO στο Λονδίνο για να χρηματοδοτήσει επένδυση στο Ισραήλ
Χρηματοδότηση για την ανάπτυξη πεδίων φυσικού αερίου στο Ισραήλ αναζητά η ελληνική εταιρεία
H ελληνική ενεργειακή εταιρεία Energean Oil & Gus εξετάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου για να αντλήσει κεφάλαια προκειμένου να προχωρήσε σε επένδυση 1,5 δισ. σε κοιτάσματα φυσικού αερίου στις ακτές του Ισραήλ, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.
Η Energean, η οποία είναι ο μοναδικός παραγωγός πετρελαίου της Ελλάδας, δήλωσε σε ανακοίνωσή της του ότι βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης των παράκτιων πεδίων Karish και Tanin του Ισραήλ και "συμμετέχει  σε μια σειρά συζητήσεων για τη σύναψη συμβάσεων και χρηματοδότησης για να επιτευχθεί αυτό".
"Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλες τις επιλογές χρηματοδότησης των απαιτήσεων του έργου", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας χωρίς να λέει αν στις επιλογές αυτές περιλαμβάνετε και η δημόσια εγγραφή.
Τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων τριών τραπεζικών πηγών, δήλωσαν στο Reuters ότι οι επενδυτικές τράπεζες Morgan Stanley και Citi συμβούλευαν την επιχείρηση για την αρχική δημόσια εγγραφή (IPO).
Εάν η διοίκηση της εταιρίας επιλέξει την Δημόσια Εγγραφή, η εισαγωγή θα πραγματοποιηθεί το 2018, παρόλο που δεν ήταν σαφές πόσα κεφάλαια θα επιδιώξει να συγκεντρώσει η Energean, ανέφεραν οι πηγές.
Η Energean, μια ιδιωτική επιχείρηση εξερεύνησης και παραγωγής που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο, και το private equity fund Kerogen Capital αγόρασαν τις άδειες για την εκμετάλλευση των πεδίων Karish και Tanin από την ισραηλινή Delek Group τον Δεκέμβριο του 2016 δίνοντας έναντι συνολικού ποσού 148,5 εκατ. δολαρίων.
Η Energean αναμένεται να λάβει μια τελική επενδυτική απόφαση για την ανάπτυξη των πεδίων που εκτιμάται ότι διαθέτουν 2,4 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2017.
Η ανάπτυξη αναμένεται να κοστίσει 1,3 δισ. δολάρια έως 1,5 δισ. δολάρια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης