Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Να αποσύρουν τα στρατεύματά τους όσες χώρες δεν βλέπουν στρατιωτική λύση στη Συρία

Erdogan: Να αποσύρουν τα στρατεύματά τους όσες χώρες δεν βλέπουν στρατιωτική λύση στη Συρία
Στη συνέχεια, πρέπει να αναζητηθεί μια πολιτική μέθοδος στη Συρία, τόνισε ο τούρκος πρόεδρος
Την ανησυχία του για τις αμερικανικές και ρωσικές βάσεις στη Συρία εξέφρασε σήμερα (13/11/2017) ο τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, τονίζοντας πως όσοι πιστεύουν πραγματικά ότι είναι απίθανη μια στρατιωτική λύση στη χώρα, πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.
Το Σάββατο (11/11), ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, και ο αμερικανός ομόλογός του, Donald Trump, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αλλά συμφώνησαν ότι δεν «βλέπουν» στρατιωτική λύση στην ευρύτερη 6ετή σύγκρουση της χώρας.
«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω αυτά τα σχόλια», δήλωσε ο Erdogan σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία για συνομιλίες με τον Putin.
«Αν μια στρατιωτική λύση είναι εκτός συζήτησης, τότε όσοι το λένε αυτό πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.
Στη συνέχεια, πρέπει να αναζητηθεί μια πολιτική μέθοδος στη Συρία, πρέπει να εξεταστούν τρόποι για να πραγματοποιηθούν εκλογές...
Θα τους συζητήσουμε με τον Putin», συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος.
Ο Erdogan δήλωσε ότι τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσινγκτον έχουν στήσει βάσεις στη Συρία, ενώ πρότεινε ότι καμία χώρα δεν θα πρέπει να αποσυρθεί σύντομα.
«Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα εγκαταλείψουν εντελώς το Ιράκ, αλλά δεν το έκαναν.
Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος, μερικές πραγματικότητες λέγονται διαφορετικά και υλοποιούνται διαφορετικά», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.
«Οι ΗΠΑ έχουν 13 βάσεις στη Συρία συνολικά και η Ρωσία έχει πέντε ακόμη», συνέχισε.
Παράλληλα, ο Erdogan δήλωσε πως με τον Putin θα συζητήσει σχετικά με τον διάλογο για τη Συρία που είχε προγραμματίσει η Μόσχα για τις 18 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε.
Ο ίδιος δήλωσε πως θα ζητήσει από τον ρώσο πρόεδρο να απομακρύνει τα εμπόδια για την κατάργηση της βίζας στα ταξίδια προς τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης