Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Αναμένεται να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017

Harker (Fed): Αναμένεται να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017
Ο πρόεδρος της Philadelphia Fed τόνισε ότι θα σημειωθούν τρεις ακόμα αυξήσεις το 2018, εφόσον ο πληθωρισμός παραμένει σε καλή πορεία
Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα παρά τις επιφυλάξεις απέναντι στον χαμηλό πληθωρισμό των ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα (13/11) ο πρόεδρος της Philadelphia Fed, Patrick Harker, καθώς όπως τονίζει η πολιτική της Κεντρικής Αμερικανικής Τράπεζας θα πρέπει να βρίσκεται σε θέση ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει μελλοντικές οικονομικές κρίσεις.
Ειδικότερα, ο Harker, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι οι πρσοδοκίες του για αύξηση των επιτοκίων έχουν αυξηθεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ασθενής πληθωρισμός «συνεχίζει να προκαλεί επιφυλακτικότητα».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Philadelphia Fed τόνισε ότι θα υπάρξει τρεις επιπλέον αυξήσει το 2018, εφόσον ο πληθωρισμός παραμένει σε καλή πορεία, ενώ πρόσθεσε ότι η Fed πρέπει να συνεχίσει να εξομαλύνει την πολιτική της καθώς «η οικονομάι ενισχύεται σε γενικές γραμμές» και η αγορά εργασίας παραμένει «ελάχιστα χαλαρή».
«Σε περίπτωση ενός ακόμα σοκ για το σύστημα, θέλω τα εργαλεία μάς να είναι πιο αποτελεσματικά και κατά τη γνώμη μου αυτό συνεπάγεται μείωση του ισολογισμού μας», υπογράμμισε ο Harker, καθώς η Fed εξακολουθεί να μειώνει το χαρτοφυλάκιο ομολόγων ύψους σχεδόν 4,5 δισ. δολ.
Επιπλέον, ο Harker δήλωσε ότι οι συνθήκες της αμερικανικής οικονομίες είναι ώριμες ώστε να υπάρξει περαιτέρω άνοδος στις τιμές καταναλωτεί, ωστόσο τόνισε ότι θέλει να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα οικονομικά δεδομένα.
«Θα υπάρξει μείωση της ανεργίας κάτω από το 4%, πιθανότατα κατά τα τέλη του 2018 με αρχές του 2019, προτού αρχίσει να ανεβαίνει ξανά», υπογράμμισε ο Harker, διευρκινίζοντας ότι «αυτό θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις στους μισθούς και θα πρέπει να δούμε τον πληθωρισμό να επιστρέψει στον στόχο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης