Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρόγλου (υπ. Παιδείας): Mε τέσσερα μαθήματα οι εξετάσεις της Γ’ λυκείου από φέτος

Γαβρόγλου (υπ. Παιδείας): Mε τέσσερα μαθήματα οι εξετάσεις της Γ’ λυκείου από φέτος
«Το θέμα του διορισμού εκπαιδευτικών είναι μόνιμα ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων που κάνουμε με τους θεσμούς", αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου
Mόνο σε τέσσερα μαθήματα θα εξετάζονται  στο τέλος της χρονιάς  οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, αρχής γενομένης από εφέτος, «ώστε να πηγαίνουν στις πανελλαδικές περισσότερο ξεκούραστοι και λιγότερο αγχωμένοι», τονίζει σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου.
Μάλιστα, σημειώνει ότι με το νέο σύστημα οι μαθητές της σημερινής Α' Λυκείου, που θα είναι στην Γ' Λυκείου τη σχολική χρονιά 2019-2020, θα εισαχθούν στα ΑΕΙ.
Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, που αποτελεί και τη βάση του διαλόγου, μετά  από μια διαδικασία πολλαπλού ελέγχου ως προς την απόδοση των μαθητών , διαμορφώνεται ένας τελικός βαθμός απολυτηρίου στη Γ' Λυκείου που περιλαμβάνει τις επιδόσεις τους σε εργασίες, εξετάσεις τετραμήνων, ολιγόλεπτα τεστ, στην προφορική παρουσία και στις κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις και με τον βαθμό αυτό «θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια από το 2020», αναφέρει ο υπουργός.
Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, «η πρόσβαση θα γίνεται με το απολυτήριο λυκείου και η εξεταστική διαδικασία, αποδραματοποιημένη πλέον, θα είναι ένα μέρος του συνολικού βαθμού του απολυτηρίου».
Μέχρι τότε, σημειώνει πως  θα έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να αρχίσει η βαθμιαία κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων, ενώ για τις αλλαγές στις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, υπογραμμίζει ότι «στόχος δεν είναι η αναδιάρθρωση του αριθμού των σχολείων, αλλά η σταδιακή αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, με την ενίσχυση των συμμετοχικών μοντέλων στην οργάνωση και τη διοίκηση της εκπαίδευσης, όπου θα συμμετέχουν η Πολιτεία, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, μέσω των μαθητικών συμβουλίων, καθώς και η ευρύτερη κοινωνία, μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Κληθείς να απαντήσει να υπάρχουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ στον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό του υπουργείου, τονίζει πως «το θέμα του διορισμού εκπαιδευτικών είναι μόνιμα από εμάς ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων που κάνουμε με τους θεσμούς.
Πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε σύντομα τον στόχο που προσδοκούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης