Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Παράπονα Trump ότι τον πρόσβαλε ο Kim αποκαλώντας τον "γέρο"

Reuters: Παράπονα Trump ότι τον πρόσβαλε ο Kim αποκαλώντας τον
"Εγώ δεν θα τον έλεγα ποτέ χοντρό και κοντό" έγραψε στο Twitter ο Αμερικάνος πρόεδρος
Ξαναχτύπησε μέσω Twitter o Donald Trump, γράφοντας ότι νιώθει προσβεβλημένος, επειδή ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un τον αποκάλεσε "γέρο" και προσθέτοντας ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα τον έλεγε "χοντό και κοντό", όπως μεταδίδει το Reuters.
O Aμερικάνος πρόεδρος έκανε το σχόλιο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού (APEC) στο Βιετνάμ.
Σε άλλα σχόλιά του στάθηκε στην πρόθεση του Κινέζου προέδρου Xi Jinping για την επιβολή κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, κάτι που είχε ζητήσει ο Trump από τον Κινέζο ομόλογό του στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
Όσο για το επίμαχο tweet, o Trump έγραψε: "Γιατί ο Kim Jong Un με προσβάλει, λέγοντάς με "γέρο", ενώ εγώ ποτέ δεν θα τον αποκαλούσα "χοντό και κοντό"; Προσπαθώ σκληρά να γίνω φίλος του και ίσως μία μέρα να τα καταφέρω".
Ο Trump επανέλαβε αργότερα σε συνέντευξή του στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ Ανόι ότι "θα ήταν πολύ ωραίο να γινόμασταν μία μέρα φίλοι με τον Kim, μοιάζει πολύ παράξενο, αλλά υπάρχει μία πιθανότητα να συμβεί"
Ο Trump έχει ανταλλάξει και παλιότερα προσβολές και απειλές με τον Kim κλιμακώνοντας την ένταση γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και τον στόχο της να αναπτύξει έναν πύραυλο που θα μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ, κάτι που ο Αμερικάνος πρόεδρος έχει ορκιστεί να εμποδίσει.
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την έκτη πυρηνική δοκιμή της στις 3 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας έναν νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος τής από τις ΗΠΑ.
Τον ίδιο μήνα, ο Kim είχε αποκαλέσει τον Trump "ψυχικά διαταραγμένο", όταν ο τελευταίος απείλησε με ολοκληρωτική καταστροφή τη Βόρεια Κορέα, αν οι ΗΠΑ απειληθούν.
Επίσης μετά την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Trump υποστήριξε ότι αν τα λόγια του απηχούν τις σκέψεις του μικρού πυραυλάνθρωπου (εννοώντας προφανώς τον Κim) δεν θα βρίσκονται εδώ για πολύ.
Η Βόρεια Κορέα έχει κάνει δεκάδες βαλλιστικές δοκιμές αψηφώντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ και έχει ορκιστεί ότι δεν θα εγκαταλείψει τα οπλικά της προγράμματα, τα οποία τη βοηθούν να αμυνθεί απέναντι στην εχθρική συμπεριφορά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, ακόμα και η στρατιωτική, αλλά θα προτιμούσαν μία διπλωματική λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης