Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aυστραλία: Παραίτηση ακόμη ενός βουλευτή – Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει ο πρωθυπουργός της χώρας

Aυστραλία: Παραίτηση ακόμη ενός βουλευτή – Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει ο πρωθυπουργός της χώρας
Παραιτήθηκε ο  βουλευτής του Συντηρητικού Φιλελεύθερου Κόμματος, John Alexander
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές έστειλε ο  πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Malcolm Turnbull, μετά την παραίτηση ενός ακόμα κυβερνητικού βουλευτή,  John Alexander, εξαιτίας του σκανδάλου με τις διπλές υπηκοότητες που ξέσπασε στη χώρα.
Η κυβέρνηση του Turnbull αντιμετωπίζει δυσκολίες για να παραμείνει στην εξουσία και πλέον, βασίζεται στην ψήφο δύο ανεξάρτητων βουλευτών για να διασφαλίζει τη θέση της, αλλά και να «φρενάρει» τα νομοσχέδια στα οποία αντιτίθεται.
Σε ό,τι αφορά τη νέα παραίτηση, αφορά τον βουλευτή του Συντηρητικού Φιλελεύθερου Κόμματος John Alexander, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ ότι δεν είναι πλέον σίγουρος ότι είναι μόνο αυστραλός και έτσι, πρέπει να παραιτηθεί.
Όπως δήλωσε ο John Alexander «είναι καθήκον μου να παραιτηθώ και αυτό θα κάνω. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σταθερότητα, πρέπει να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Σημειώνεται ότι βάσει του Συντάγματος της χώρας, απαγορεύεται σε άτομα με διπλή υπηκοότητα να είναι μέλη του κοινοβουλίου, γεγονός που προκάλεσε πρόβλημα τον προηγούμενο μήνα σε πέντε από τους βουλευτές της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης