Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για Dow Jones, S&P 500 - Ανέκοψαν το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών των τελευταίων 4 ετών

Απώλειες για Dow Jones, S&P 500 - Ανέκοψαν το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών των τελευταίων 4 ετών
Εν μέσω φόβων για καθυστέρηση στις περικοπές του εταιρικού φόρου
Με οριακές μεταβολές έκλεισε σήμερα (10/11/2017) η Wall Street, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να ανακόπτουν το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων κερδών των τελευταίων τεσσάρων ετών, εν μέσω φόβων ότι μια καθυστέρηση στις περικοπές του εταιρικού φόρου μέχρι το 2019 ενδεχομένως να ανακόψει το ράλι της αγοράς, που εν μέρει είχαν πυροδοτήσει οι προεκλογικές δεσμεύσεις του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για τόνωση των εταιρικών κερδών και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,17%, στις 23.422,21 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,09% και έκλεισε στις 2.582,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,01% υψηλότερα, στις 6.750,94 μονάδες.
Οι Dow Jones και S&P 500 ανέκοψαν ένα σερί κερδών επί 8 συνεχόμενες εβδομάδες - το μεγαλύτερο από το 2013 - καταγράφοντας απώλειες 0,2% και 0,5% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq ανέκοψε ένα ανοδικό σερί 6 εβδομάδων, υποχωρώντας κατά 0,2%.






Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας αποκάλυψαν χθες (09/11) την πρότασή τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων μειώνει άμεσα τον εταιρικό φόρο στο 20% από το τρέχον 35%.
Την ίδια ώρα, με την περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο 2017 να φτάνει στο τέλος της και τις αμερικανικές μετοχές να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη τους.
Τα εταιρικά κέρδη για το γ’ τρίμηνο αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 8%, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για μια αύξηση 5,9% στις αρχές Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την Thomson Reuters.
Μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα για την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Netflix και Alphabet.
«Κόντρα» στο αρνητικό κλίμα κινήθηκε ο κλάδος κατασκευαστών επεξεργαστών, μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη που ανακοίνωσε η Nvidia για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Η Nvidia ανέφερε χθες κέρδη ανά μετοχή και έσοδα που ξεπέρασαν άνετα τις προσδοκίες της αγοράς, με τη μετοχή της εταιρείας να καταγράφει σήμερα άνοδο 5,3%.
Άνοδο κατέγραψαν και άλλες κατασκευάστριες επεξεργαστών, όπως η Micron και η Advanced Micro Devices, που ενισχύθηκαν κατά 2,9% και 1,3% αντίστοιχα.
Ο κλάδος ημιαγωγών σημειώνει ισχυρές επιδόσεις κατά το 2017, με τον δείκτη iShares PHLX Semiconductor exchange-traded fund (SOXX) να καταγράφει μέχρι στιγμής φέτος κέρδη άνω του 40%.
Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street είχε χθες μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν ενδοσυνεδριακά περισσότερο από 1%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με απώλειες 0,8% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 56,74 δολ. ανά βαρέλι, στον απόηχο των εβδομαδιαίων στοιχείων για τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, που έδειξαν ότι σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων πέντε μηνών, με τον «μαύρο χρυσό» να σημειώνει, ωστόσο, κέρδη άνω του 2% σε εβδομαδιαία βάση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 9, στις 738, την εβδομάδα έως σήμερα (10 Νοεμβρίου 2017), από 729 την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2017.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης