Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,8% για το πετρέλαιο, στα 56,74 δολ. ανά βαρέλι - Κέρδη άνω του 2% σε εβδομαδιαία βάση

Απώλειες 0,8% για το πετρέλαιο, στα 56,74 δολ. ανά βαρέλι - Κέρδη άνω του 2% σε εβδομαδιαία βάση
Στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 5 μηνών για τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (10/11/2017) το πετρέλαιο, στον απόηχο των εβδομαδιαίων στοιχείων για τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, που έδειξαν ότι σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων πέντε μηνών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 9, στις 738, την εβδομάδα έως σήμερα (10 Νοεμβρίου 2017), από 729 την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2017.
Σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2016, ο αριθμός των πλατφορμών εμφανίζεται αυξημένος κατά 286.
Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου παρέμειναν αμετάβλητες, στις 169.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών διαμορφώθηκε στις 907, έναντι των 898 της προηγούμενης εβδομάδας.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με απώλειες 0,8% ή 43 σεντς, στα 56,74 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, στο σύνολο της εβδομάδας, ο «μαύρος χρυσός» σημείωσε κέρδη άνω του 2%.
Η Goldman Sachs ανέφερε σε σημείωμά της ότι οι καθοριστικοί λόγοι για την ανοδική πορεία που έχει καταγράψει το πετρέλαιο την τελευταία εβδομάδα είναι η αυξημένη αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι περικοπές του ΟΠΕΚ θα εξισορροπήσουν την αγορά, καθώς και οι γεωπολιτικές εντάσεις οι οποίες έχουν επανεμφανιστεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η Morgan Stanley, «η ανοδική κίνηση του πετρελαίου μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη», καθώς, όπως τονίζει, «είναι πιθανό η παραγωγή αμερικανικού σχιστολιθικού να επανέλθει στο προσκήνιο σχετικά γρήγορα».
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Νοεμβρίου, οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συνεδριάσουν στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας για τις περικοπές, που λήγει τον Μάρτιο του 2018.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης