Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» 1% για τον χρυσό, στα 1.274,20 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,4%

«Βουτιά» 1% για τον χρυσό, στα 1.274,20 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,4%
Παρά την ταυτόχρονη πτώση στις αμερικανικές μετοχές και το δολάριο
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα (10/11/2017) ο χρυσός, παρά την ταυτόχρονη πτώση στις αμερικανικές μετοχές και το δολάριο, που συνήθως κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τα πολύτιμα μέταλλα, αν και το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε στο σύνολο της εβδομάδας.
Η Wall Street και το δολάριο παραμένουν υπό πίεση σήμερα, εν μέσω για μια καθυστέρηση στις περικοπές του εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ μέχρι το 2019.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας αποκάλυψαν χθες (09/11) την πρότασή τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων μειώνει άμεσα τον εταιρικό φόρο στο 20% από το τρέχον 35%.
Ο χρυσός κατέγραψε ενδοσυνεδριακά μια απότομη πτώση, διευρύνοντας τις συνολικές του απώλειες, με το πολύτιμο μέταλλο να περιορίζει τα εβδομαδιαία του κέρδη.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 1% ή 13,30 δολ., στα 1.274,20 δολ. ανά ουγγιά, έναντι των 1.287,50 δολ. που είχε «αγγίξει» χθες, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,166 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα κατέγραφε κέρδη 0,1% σε σχέση με το γιεν, ανερχόμενο στα 113,6 γιεν.
Το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός ενισχύθηκε περίπου κατά 0,4%, σύμφωνα με τη FactSet, σημειώνοντας τα πρώτα του εβδομαδιαία κέρδη στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, εν μέσω διαφόρων γεωπολιτικών αναταράξεων, οι οποίες έχουν αυξήσει την ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης