Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Standard & Poor's: Στον κατάλογο για πιθανή υποβάθμιση περιλαμβάνονται 25 ευρωπαϊκά κράτη και 60 ευρωπαϊκές τράπεζες

tags :
Standard & Poor's: Στον κατάλογο για πιθανή υποβάθμιση περιλαμβάνονται 25 ευρωπαϊκά κράτη και 60 ευρωπαϊκές τράπεζες
Με νέες, αυστηρές προειδοποιήσεις επανέρχεται στο προσκήνιο ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Όπως αναφέρει σε νέα έκθεσή του, στον κατάλογό του για πιθανή υποβάθμιση συμπεριλαμβάνονται οι αξιολογήσεις 25 ευρωπαϊκών χωρών και 60 ευρωπαϊκών τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου ο οίκος είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων όταν έθεσε σε καθεστώς παρακολούθησης με ορατό το ενδεχόμενο υποβάθμισης 15 ευρωπαϊκά κράτη - χωρίς να περιλαμβάνεται η Ελλάδα - αλλά και την ίδια την αξιολόγηση ΑΑΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα ο οίκος προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προετοιμάζοντας επί της ουσίας τις αγορές ότι είναι πιθανή η υποβάθμιση 25 ευρωπαϊκών κρατών και 60 τραπεζών τους.

Έρχεται υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ιταλίας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου... προειδοποιεί η Fitch - Θα μπορεί να αναχρηματοδοτείται, αλλά ακριβά

Αντιμέτωπη με μεγάλο κίνδυνο υποβάθμισης της αξιολόγησής της μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου είναι η Ιταλία, προειδοποιεί ο οίκος Fitch.
"Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα", δήλωσε σε συνέντευξή του ο David Riley, ανώτατος αξιωματούχος της Fitch.
"Εξετάζουμε την κατάσταση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την ιταλική οικονομία. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα υπάρξει υποβάθμιση. Αλλά ο κίνδυνος είναι πράγματι ορατός", προσθέτει.
Και συνεχίζει: Η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται, αλλά ακριβά.
Υπενθυμίζεται ότι χθες και ο επικεφαλής δημοσιονομικών της Fitch, J. Parker, έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την Ιταλία.
Δεν έχει επιτευχθεί η δημιουργία ενός τείχους προστασίας για τη χώρα, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασική πηγή ανησυχιών, δήλωσε χαρακτηριστικά, ουσιαστικά επικρίνοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης