Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας
Με πτωτικές τάσεις άνοιξε σήμερα (10/11/2017) η Wall Street, εν μέσω φόβων ότι μια καθυστέρηση στις περικοπές του εταιρικού φόρου μέχρι το 2019 ενδεχομένως να ανακόψει το ράλι της αγοράς, που εν μέρει είχαν πυροδοτήσει οι προεκλογικές δεσμεύσεις του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για τόνωση των εταιρικών κερδών και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,12%, στις 23.432,71 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,16% και κινείτο στις 2.580,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,19% χαμηλότερα, στις 6.737,02 μονάδες.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας αποκάλυψαν χθες (09/11) την πρότασή τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων μειώνει άμεσα τον εταιρικό φόρο στο 20% από το τρέχον 35%.
Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας, με τον Dow Jones και S&P 500 να οδεύουν στις πρώτες τους εβδομαδιαίες απώλειες μετά από οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.



Εξάλλου, με την περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο 2017 να φτάνει στο τέλος της και τις αμερικανικές μετοχές να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, οι επενδυτές προτιμούν να ρευστοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη τους.
Τα εταιρικά κέρδη για το γ’ τρίμηνο αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 8%, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για μια αύξηση 5,9% στις αρχές Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την Thomson Reuters.
«Κόντρα» στο αρνητικό κλίμα κινείται ο κλάδος κατασκευαστών επεξεργαστών, μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη που ανακοίνωσε η Nvidia για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Η Nvidia ανέφερε χθες κέρδη ανά μετοχή και έσοδα που ξεπέρασαν άνετα τις προσδοκίες της αγοράς, με τη μετοχή της εταιρείας να καταγράφει σήμερα άνοδο 4,5%.
Άνοδο καταγράφουν και άλλες κατασκευάστριες επεξεργαστών, όπως η Micron και η Advanced Micro Devices, που ενισχύονται κατά 1,2% και 2,2% αντίστοιχα.
Ο κλάδος ημιαγωγών σημειώνει ισχυρές επιδόσεις κατά το 2017, με τον δείκτη iShares PHLX Semiconductor exchange-traded fund (SOXX) να καταγράφει μέχρι στιγμής φέτος κέρδη άνω του 40%.
Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street είχε χθες μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν ενδοσυνεδριακά περισσότερο από 1%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω των προβληματισμών για την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, αν και οι περικοπές του ΟΠΕΚ στην παραγωγή και η ισχυρή ζήτηση εξακολουθούν να παρέχουν σημαντική στήριξη στον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, περί τις 16:45, το αργό υποχωρούσε κατά 0,02%, στα 57,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κατέγραφε κέρδη 0,2%, στα 64 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης