Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταδικάζει τη χορήγηση διήμερης άδειας στον Κουφοντίνα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών

Καταδικάζει τη χορήγηση διήμερης άδειας στον Κουφοντίνα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών
Φόβοι ότι μπορεί να εξαφανιστεί όπως έκαναν και άλλα μέλη της 17Ν στο παρελθόν
Την πλήρη αντίθεση των ΗΠΑ στη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σε ενημέρωση των ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την απελευθέρωση για δύο ημέρες του καταδικασμένου τρομοκράτη Κουφοντίνα.
Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν είχε γίνει κάτι ανάλογο με μέλη της 17Ν αυτά εξαφανίστηκαν.
Σαφώς και υπάρχει ανησυχία για το γεγονός ότι μπορεί και αυτός να «εξαφανιστεί» και να μην επιστρέψει στις φυλακές».
Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του για την άδεια στον Κουφοντίνα εξέφρασε νωρίτερα σήμερα (9/11) και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt.
Μέσω ανάρτησής του στο Twitter ο Pyatt επισήμανε ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών.
Ωστόσο, ο κ. Pyatt σημείωσε ωστόσο ότι η σημερινή απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους.
Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τόνισε: «Προσθέτω τη φωνή μου σε όσους προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη.
Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η συγκεκριμένη άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους».
Μετά τον Αμερικανό πρέσβη Geoffrey Pyatt, τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν, «καταδίκασε» και η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith.
Ειδικότερα, σε μήνυμα της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η Kate Smith επισημαίνεται ότι σέβεται τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, δηλώνει ωστόσο απογοητευμένη από την απόφαση να δοθεί άδεια σε έναν καταδικασμένο δολοφόνο.
«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης