Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Γιάννης Μανιάτης στο BN: Θα είμαι στο Β’ γύρο για την προεδρία - Η κάλπη κρύβει εκπλήξεις

Ο Γιάννης Μανιάτης στο BN: Θα είμαι στο Β’ γύρο για την προεδρία - Η κάλπη κρύβει εκπλήξεις
Δεν θα επιτρέψουμε η ΝΔ να γίνει ο μόνος υποδοχέας της αντικυβερνητικής ψήφου
Ο Γιάννης Μανιάτης, υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κεντροαριστεράς απευθύνει κάλεσμα μέσα από την ιστοσελίδα  bankingnews στους προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή 12 Νοεμβρίου για να συμβάλλουν με την ψήφο τους στην επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, εκλέγοντας νέα ηγεσία όπως επισημαίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BN.
Ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιάννης Μανιάτης στην προεκλογική του εκστρατεία για την ανάδειξη αρχηγού της Κεντροαριστεράς είχε ως βασικό σύνθημα «Ψηφίζουμε νέα ηγεσία, νέο σύγχρονο προοδευτικό κίνημα».
Στο ερώτημα γιατί ένας πολίτης να ρίξει στην κάλπη το όνομα του Γιάννη Μανιάτη, υποστηρίζει ότι έχει καθαρούς στόχους για την παράταξη και τη χώρα.
Ο ίδιος θεωρεί την επιλογή ως αναγκαία για μια διπλή ανατροπή.
Και επισημαίνει ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μετράει 85% δυσαρέσκεια και 18% απώλεια στις ψήφους και η προοδευτική Παράταξη να παραμένει κολλημένη στα ίδια ποσοστά.
Πρέπει να ξανακερδίσουμε αυτό το 18% των ψηφοφόρων, όπως και τους πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογές, ο κ. Γιάννης Μανιάτης λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τους εξαπάτησε, οι ψηφοφόροι παραμένουν μετέωροι και προβληματίζονταικαι σκέπτονται να στραφούν προς τη ΝΔ για να απαλλαχθεί η χώρα από το ΣΥΡΙΖΑ.
Γιάννης Μανιάτης: Δεν θα επιτρέψουμε η ΝΔ να γίνει ο μόνος υποδοχέας της αντικυβερνητικής ψήφου.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιάννη Μανιάτη στο Νίκο Θεοδωρόπουλο  

Απέχουμε λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες. Γιατί να ψηφίσει ένας πολίτης τον Γ. Μανιάτη;

Γιάννης Μανιάτης: Έχω καθαρούς στόχους για την παράταξη και τη χώρα.
Είναι απολύτως αναγκαία μια διπλή ανατροπή, για να σηκώσουμε κεφάλι.
Πρέπει να ανατρέψουμε τη στασιμότητα της παράταξης εκλέγοντας μία νέα ηγεσία.
Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, αξιολογήθηκαν, κρίθηκαν από τους πολίτες.
Όλες οι μετρήσεις εδώ και καιρό δείχνουν τη μεν ΔΗΣΥ κολλημένη γύρω στο 7%, το δε Ποτάμι να έχει κατρακυλήσει στο 1,5%.
Δεν είναι αποδεκτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μετράει 85% δυσαρέσκεια και 18% απώλεια στις ψήφους και η προοδευτική Παράταξη να παραμένει κολλημένη στα ίδια ποσοστά.
Πρέπει να ξανακερδίσουμε αυτό το 18% των ψηφοφόρων, όπως και τους πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογές, είναι δικοί μας άνθρωποι που τους δυσαρεστήσαμε με τα μνημόνια.
Έχουν πλέον αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους εξαπάτησε, αλλά είτε παραμένουν μετέωροι, είτε προβληματίζονται να στραφούν προς τη ΝΔ για να απαλλαχθεί η χώρα από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα επιτρέψουμε η ΝΔ να γίνει ο μόνος υποδοχέας της αντικυβερνητικής ψήφου.
Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως εμείς είμαστε οι φορείς της νέας εναλλακτικής, προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης, ώστε να μας αποδώσουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, έτσι ώστε να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς.
Αυτή είναι η δεύτερη ανατροπή για την οποία καλώ τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου.
Να οδηγήσουμε σε στρατηγική ήττα το ΣΥΡΙΖΑ και να αποτρέψουμε την αυτοδυναμία της συντηρητικής ΝΔ.

Έχετε μιλήσει για πολιτικό ΑΣΕΠ. Tι εννοείτε,  

Γιάννης  Μανιάτης: Οι πολίτες είναι πλέον τρομερά δύσπιστοι, καχύποπτοι έναντι της πολιτικής και των πολιτικών.
Αμφισβητούν την αξιοπιστία, την ειλικρίνειά τους, θέτουν ζητήματα ηθικής.
Ζητώ να κριθούμε με κριτήρια.
Τι έχει κάνει ο καθένας από μας στην επαγγελματική του ζωή, πόσο επιτυχημένος υπήρξε, πριν εμπλακεί με την πολιτική.
Ποιά ήταν η πορεία του στην πολιτική, τι σφραγίδα άφησε, τι έργο παρήγαγε.
Και τρίτο και σημαντικότερο, τι προτείνει για το αύριο της χώρας, ποιά είναι η προγραμματική πρότασή του.

Θεωρείτε διασφαλισμένη την ενότητα μετά τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου. Εσείς αν δεν εκλεγείτε θα παραμείνετε;

Γιάννης Μανιάτης: Έχω δώσει διαχρονικά δείγματα ότι είμαι άνθρωπος της σύνθεσης της συναίνεσης της ενότητας για την παράταξη. Θα ήθελα να θυμίσω ότι εγώ ενεπλάκην με την πολιτική στα «πέτρινα χρόνια» του ΠΑΣΟΚ, όταν πολλά στελέχη έτρεχαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να πιάσουν στασίδι, να πάρουν υπουργείο.
Θα θελα ακόμα να θυμίσω πως το καλοκαίρι του 2015 ήμουν ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας που κατέληξε στη δημιουργία της ΔΗΣΥ.
Αλλά και η πρότασή μου για την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού στην ενότητα αποβλέπει, με Πρόεδρο το νέο επικεφαλής που πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός.
Οι πολίτες εκλέγουν τις ηγεσίες αλλά στη Βουλή καταξιώνονται.
Η ενοποίηση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων θα είναι η πρώτη μου κίνηση αν εκλεγώ επικεφαλής, με δεύτερη το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα για ένα κόμμα ενιαίο, πολυτασικό, με ένα κεντρικό όργανο και 13 ισχυρά περιφερειακά.

Υποστηρίζετε πως έχουν περάσει οι εποχές των μονοκομματικών κυβερνήσεων και ότι  πλέον σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες διαμορφώνονται κυβερνήσεις συνεργασίας. Πως θα κινηθείτε αν εκλεγείτε επικεφαλής;

Γιάννης  Μανιάτης: Το σημαντικότερο είναι οι πολίτες στις εθνικές εκλογές να αναδείξουν το νέο φορέα στην πρωταγωνιστική δύναμη του προοδευτικού χώρου στη βάση ενός ολοκληρωμένου προοδευτικού προγράμματος.
Αυτό το πρόγραμμα θα απευθύνουμε σε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου και θα κληθούν να τοποθετηθούν και ο  Κ.Μητσοτάκης και ο Α.Τσίπρας.
Η κυβέρνηση συνεργασίας, όπως γίνεται παντού, θα συγκροτηθεί στη βάση συμφωνημένου προγράμματος, στη βάση προοδευτικών αρχών, προτεραιοτήτων και προταγμάτων.
Θα είμαστε ισότιμοι εταίροι κι όχι συμπλήρωμα του ενός ή του άλλου.

Ποιον θα στηρίξετε στον β΄γύρο;

Γιάννης Μανιάτης: Θα είμαι στο β΄γύρο.
Η εμπειρία των περιοδειών μου, μου δείχνει πως οι πολίτες θα ψηφίσουν αντισυμβατικά.
Η κάλπη κρύβει εκπλήξεις.
Θα ήθελα και από την ιστοσελίδα σας να απευθύνω κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή στις 12 Νοεμβρίου, να συμβάλλουν με την ψήφο τους στην ιστορική ευκαιρία που μας δίνεται.
Το 1974 ιδρύσαμε την προοδευτική Παράταξη, στις 12 Νοεμβρίου καλούμεθα να την επανιδρύσουμε εκλέγοντας νέα ηγεσία.

(Αρχική δημοσίευση Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ώρα 21:21)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης