Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Το Abu Dhabi Mar Privinvest Group θα στηρίξει ενεργά την MIG – Συνεχίζει τις αγορές μετοχών με στόχο να ξεπεράσει το 5%

  Το  Abu Dhabi Mar Privinvest Group θα στηρίξει ενεργά την MIG  –  Συνεχίζει τις αγορές μετοχών με στόχο να  ξεπεράσει το 5%
Ενδιαφέρουσες μετοχικές εξελίξεις παρατηρούνται εσχάτως στον όμιλο της MIG καθώς τόσο η Abu Dhabi Mar Privinvest που ελέγχει το 3% όσο και ο Α. Βγενόπουλος με ποσοστό 7-8% συνεχίζουν να αγοράζουν μετοχές.

Η  Privinvest Offshore SAL (Holding), νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας κ. Iskandar Safa, απέκτησε 54.919 μετοχές της MIG συνολικής αξίας 18.397,87 ευρώ. Το ποσό είναι προφανώς πολύ μικρό αλλά η στρατηγική είναι οι αγορές να είναι συνεχείς και συστηματοποιημένες.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες φαίνεται ότι στόχος είναι το ποσοστό του Abu Dhabi Mar είναι να αποκτήσει πάνω από 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG.
Οι κινήσεις του Abu Dhabi αλλά και του Α. Βγενόπουλου φαίνεται ότι εντάσσονται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο που θα ξεδιπλωθεί προσεχώς με επίκεντρο τον όμιλο της Marfin.

Τι περιλάμβανε η συμφωνία…

Όπως έχει ανακοινωθεί στα πλαίσια της αναγγελθείσας στρατηγικής συνεννόησης μεταξύ των δύο εταιρειών η ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP (“ADM”) απέκτησε το  3% των μετοχών της MIG μέσω της εταιρείας PRIVINVEST OFFSHORE SAL (Holding).
Επίσης μεταξύ των μερών συμφωνήθηκε η MIG να αποκτήσει το 10% της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε/Σκαραμανγκάς, μετά τη λήψη των αρμοδίων εγκρίσεων, έναντι του συμβολικού τιμήματος του 1 προκειμένου να βοηθήσει την εξέλιξη της σχετικής επένδυσης της ADM στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίζουμε την ADM στην μετοχική σύνθεση της MIG. Επίσης ευχαριστούμε για την συμμετοχή μας στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ έναντι συμβολικού τιμήματος. Η συμμετοχή μας αυτή δεν έχει προφανώς κανένα οικονομικό κίνδυνο όμως έχει πιθανόν μεγάλα οφέλη για την MIG σε περίπτωση που ισχύσουν τελικώς οι αρχικοί όροι προσέλκυσης της ADM σε αυτή την επένδυση στην Ελλάδα δηλ. ότι η ADM θα μπορέσει να φέρει για εκτέλεση στην Ελλάδα συμβόλαια κατασκευής πολεμικών σκαφών από αλλοδαπές χώρες. Άλλωστε αν αυτό δεν συμβεί σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν φαίνεται να έχει κανένα μέλλον η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στη χώρα μας».

Οι διοικητικές αλλαγές

Σημαντικές διοικητικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη MIG,.
Oι αλλαγές αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο επιθετικής αναδιοργάνωσης της MIG που ως στόχο θα έχει να προετοιμαστεί για τις ευρύτερες αλλαγές που επίκεινται σε οικονομικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο.
Επίσης στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, καταδείχθηκε το  ενδιαφέρον για μεγαλύτερη συνεργασία τόσο με το Abu Dhabi Mar  που ελέγχει το 3% όσο και με το Dubai που κατέχει το 17,28%. Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην MIG είναι το IRF της Αγγελικής Φράγκου με ποσοστό 17,91%.

Η ανακοίνωση της MIG

Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Διονύσιος Μαλαματίνας και ο  κ. Γεώργιος  Ευστρατιάδης, παραιτήθηκαν  ώστε να  επικεντρωθούν στα νέα καθήκοντά τους  ως Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα, της Olympic Air.
Νέα μέλη του Δ.Σ.  εξελέγησαν οι κύριοι  Ευθύμιος Μπουλούτας ο οποίος αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της MIG και Γεώργιος Κουλούρης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης