Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κινεζική Tencent εξαγόρασε 12% της μητρικής του Snapchat

Η κινεζική Tencent εξαγόρασε 12% της μητρικής του Snapchat
Δαπάνησε το ποσό των δύο δισ. δολαρίων και είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος
Το ποσό των δύο δισ. δολαρίων δαπάνησε η κινεζική εταιρεία WeChat, η οποία ανήκει στον τεχνολογικό όμιλο Tencent, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο άνω του 12% στη Snap, μητρική εταιρεία της Snapchat.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Snap, έλαβε ειδοποίηση από την Tencent ότι ο κινεζικός όμιλος έχει προχωρήσει στην εξαγορά 145,78 μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου, αγορές οι οποίες έγιναν σταδιακά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Το μερίδιο της κινεζικής εταιρείας ξεπερνά το 12%.
Αυτό σημαίνει ότι πέραν των ιδρυτών Evan Spiegel και Bobby Murphy, η Snap διαθέτει πλέον και έναν τρίτο ισχυρό μέτοχο που δεν είναι άλλος από την κινεζική Tencent.
«Η Tencent εξέφρασε την ικανοποίησή της που ενισχύει τη μετοχική σχέση της μαζί μας και αναμένουμε με ανυπομονησία να συνεργαστούμε στις ανταλλαγές τόσο ιδεών όσο και της πείρας που διαθέτουν οι δύο επιχειρήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Snap.
Η κινεζική Tencent συγκαταλέγεται μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών που έχουν επιδοθεί σε ένα πραγματικό κρεσέντο εξαγορών, ενώ αποτελεί τον κορυφαίο όμιλο της Κίνας στο διαδίκτυο, τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε πλατφόρμες παιχνιδιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης