Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Η Alpha Bank χορηγός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

tags :
Η Alpha Bank χορηγός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος Μαΐου κάθε έτους
Η Alpha Bank, μέσω των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσει για τα παιδιά, ανέλαβε τη χορηγία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιούνται στο χώρο του Μουσείου, για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως.
Οι στατικές και οι κινούμενες εικόνες, οι ήχοι και τα κινηματογραφικά εργαλεία δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε μικροί και έφηβοι επισκέπτες να ταξιδέψουν στις απαρχές της κινούμενης εικόνας και να γνωρίσουν τη μαγεία του ελληνικού σινεμά, ξεκινώντας από τις πρώτες, “αμήχανες” προσπάθειες των αρχών του 20ου αιώνα και φθάνοντας έως τις ταινίες που προβάλλονται σήμερα στις αίθουσες.
Σημειώνεται ότι τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα διαμορφώθηκαν από εκπαιδευτικούς και μουσειοπαιδαγωγούς ειδικευμένους στην κινηματογραφική παιδεία.
Είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά και τους στόχους της κάθε ηλικιακής ομάδας των μαθητών.
Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος Μαΐου κάθε έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης