Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABN AMRO: Ενισχύθηκαν κατά +11% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2017 - Στα 661 εκατ. ευρώ

tags :
ABN AMRO: Ενισχύθηκαν κατά +11% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2017 - Στα 661 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα από τόκους της ολλανδικής τράπεζας παρέμειναν αμετάβλητα στα 1,57 δισ. ευρώ
Άνοδο κατά +11% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ABN AMRO Group, όπως ανακοίνωσε σήμερα (8/11) η ολλανδική τράπεζα, η οποία αναμένει να καταγράψει παροχή αναδιάρθρωσης ύψους 50 με 100 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του έτους καθώς εξακολουθεί να επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της τράπεζας, το 56% της οποίας το κατέχει η ολλανδική κυβέρνηση, διαμορφώθηκε στα 661 εκατ. ευρώ, έναντι 556 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα στα 1,57 εκατ. ευρώ, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 1,6 δισ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος αποτελεί μέτρο χρηματοοικονομικής σταθερότητας, αυτός παρέμεινε αμετάβλητος στο 17,6%.
Όπως δήλωσε η ολλανδική τράπεζα, οι πελάτες του λιανικού και ιδιωτικού τραπεζικού τμήματος έχουν περίπου 8 δισ. ευρώ που επενδύονται σε βιώσιμα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και ότι σχεδιάζει να αυξήσει τα ποσά αυτά στα 16 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Υπενθυμίζουμε ότι η ολλανδική κυβέρνηση μείωσε το μερίδιό της στην τράπεζα από το 63% στις 15 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης