Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,5% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.275,80 δολ. ανά ουγγιά

Πτώση 0,5% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.275,80 δολ. ανά ουγγιά
O δείκτης δολαρίου ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του Ιουλίου 2017
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (07/11/2017) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του δείκτη δολαρίου στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του Ιουλίου 2017.
Ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar Index ανήλθε έως και τις 95,149 μονάδες, εν μέσω των επίμονων προσδοκιών για περαιτέρω απόκλιση της νομισματικής πολιτικής.
Σύμφωνα με αναλυτές, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αναμένεται να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες διατηρούν έναν πιο «διευκολυντικό» τόνο.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,5% ή 5,80 δολ., στα 1.275,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το δολάριο ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 113,9 γιεν, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,158 δολ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες (06/11) ο χρυσός έκλεισε με τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων έξι εβδομάδων, εν μέσω και της πολιτικής αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή, καθώς το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί παραδοσιακό ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αστάθειας.
Η ενδυνάμωση του δολαρίου καθιστά λιγότερο ελκυστικά τα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς πρόσφατα ισχυρά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed) τον Δεκέμβριο.
Εξάλλου, η πρόωρη απόσυρση του William Dudley από τη θέση του επικεφαλής της Fed της Νέας Υόρκης, έφερε νέο προβληματισμό στην αγορά, αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις της τράπεζας.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν όττο πολύτιμο μέταλλο δεν θα σημειώσει κάποια αξιοσημείωτη άνοδο, κυρίως λόγω της ιδιαίτερα ενισχυμένης αμερικανικής οικονομίας.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης