Τελευταία Νέα
Διεθνή

Quarles (Fed): Πρέπει να ρίξουμε μια νέα ματιά σε όλα - Από καινούριους κινδύνους η επόμενη κρίση

Quarles (Fed): Πρέπει να ρίξουμε μια νέα ματιά σε όλα - Από καινούριους κινδύνους η επόμενη κρίση
Η Fed θα εξετάσει τρόπους για να καταστήσει πιο διαφανή τη διαδικασία κανονιστικής ρύθμισης, δήλωσε το νέο μέλος της κεντρικής τράπεζας 
Την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να εξετάσει σοβαρά ποιους τραπεζικούς κανονισμούς χρειάζεται να αλλάξει, εξέφρασε σήμερα (07/11/2017) το νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας Randal Quarles, στις πρώτες του δηλώσεις από τη νέα του θέση.
«Θα πρέπει να ρίξουμε μια νέα ματιά σε όλα», δήλωσε ο Quarles κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτοαπαντήσεων στη Νέα Υόρκη.
Ο Randal τόνισε ότι η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση θα προέλθει πιθανώς όχι από παλαιές αιτίες, αλλά από νέους κινδύνους.
Ο ίδιος δήλωσε ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» η Fed θα εξετάσει τρόπους για να καταστήσει πιο διαφανή τη διαδικασία κανονιστικής ρύθμισης.
Ο Quarles αποτελεί τον πρώτο διορισμό του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, στο διοικητικό συμβούλιο της Fed, που επιβεβαιώθηκε στις 5 Οκτωβρίου.
Αναμένεται να υιοθετήσει μια λιγότερο παρεμβατική προσέγγιση σχετικά με τους τραπεζικούς κανονισμούς.
Ο Quarles υπηρετεί ως αντιπρόεδρος τραπεζικής εποπτείας, μια θέση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, κάτω από τον νόμο Dodd-Frank.
Μιλώντας για τις διάφορες διαδικασίες και κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ μετά την κρίση, ο Quarles δήλωσε ότι θα ήθελε να δει τη Fed να γίνει πιο διαφανής στο τι θέλει από τις τράπεζες στα ετήσια stress tests.
«Ένας από τους λόγους διαφάνειας είναι μέρος της βασικής άποψης της σχέσης μεταξύ κυβέρνησης και κυβερνώντος.
Εάν πρόκειται να υπάρξουν κανόνες, θα πρέπει πιθανώς να επιτρέψουμε στον κόσμο να μάθει ποιοι είναι», συνέχισε.
Ο Quarles δήλωσε ακόμη ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να είναι προσεκτικές στην παρακολούθηση του τρόπου ανάπτυξης του χρηματοπιστωτικού τομέα, για πιθανούς κινδύνους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης