Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Ο Wilbur Ross ψεύδεται – Η αξία της περιουσίας του δεν ξεπερνά τα 700 εκατ. δολάρια

Forbes: Ο Wilbur Ross ψεύδεται – Η αξία της περιουσίας του δεν ξεπερνά τα 700 εκατ. δολάρια
Στην τελευταία κατάταξη του Forbes 400 η περιουσία του Ross υπολογίζονταν στα 2,9 δισ. δολάρια
Επίθεση ενάντια στον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross ότι παρέδωσε ψεύτικα στοιχεία, πραγματοποιεί το περιοδικό Forbes.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes η προσωπική περιουσία του Ross δεν ξεπερνά τα 700 εκατ. δολάρια, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει στο περιοδικό ότι αυτή φθάνει στα 2,9 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να τον εντάξει στην κατάταξη με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς.
Βάσει, όμως, των επίσημων φορολογικών στοιχείων που έχει καταθέσει ο Ross, κάτι για το οποίο ήταν υποχρεωμένος από τη στιγμή που είναι μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης αποδεικνύεται ότι είτε όντως έλεγε ψέματα στο Forbes για την προσωπική του περιουσία ή ότι λέει ψέματα στις… αμερικανικές φορολογικές αρχές.
Το Forbes υποστηρίζει πάντως ότι ο Ross σε επικοινωνία μαζί του υποστήριξε ότι στις φορολογικές του δηλώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται κάποια περιουσιακά στοιχεία  που ανήκουν σε οικογενειακό κληροδότημα (family trust) και η αξία τους φθάνει στα δύο δισ. δολάρια.
Όμως το αμερικανικό περιοδικό επιμένει ότι έχει ερευνήσει διεξοδικά το όλο ζήτημα και αυτά τα δύο δισ. δολάρια στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν.
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ross μας είπε ψέματα και μάλιστα εξ αρχής, δηλαδή από το 2004», τονίζεται σε άρθρο του Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης