Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛΑΣ: Στόχος της επίθεσης με καλάσνικοφ στην Χαριλάου Τρικούπη οι αστυνομικοί

ΕΛΑΣ: Στόχος της επίθεσης με καλάσνικοφ στην Χαριλάου Τρικούπη οι αστυνομικοί
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη
Οι αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι σταθμευμένη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη ήταν ο στόχος της επίθεσης με όπλο που έγινε αργά χθες το απόγευμα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.
Όπως αναφέρεται μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες από μεγάλο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ.
Βάσει των στοιχείων, ο δράστης πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά, εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη, ο οποίος και εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.
Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.
Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, με άγνωστο μέσον.
Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπήρχε και δεύτερος ή και περισσότεροι για να παρέχει κάλυψη στον ένοπλο.
Οι Αρχές συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες αλλά και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.
Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάλογη επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς στις 10 Ιανουαρίου του 2017 είχε γίνει και πάλι επίθεση με τρεις πυροβολισμούς, από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, χωρίς να υπάρξει κάποια ανάληψη ευθύνης.
Ωστόσο, η αντιτρομοκρατική από τη βαλλιστική εξέταση ταυτοποίησε το όπλο της επίθεσης, το οποίο ανήκει στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε ανάλογη ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης