Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ζητά η Merkel

Γερμανία: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ζητά η Merkel
Μεγάλες διαφορές μεταξύ Φιλελεύθερων και Πρασίνων για μετανάστευση, κλιματική αλλαγή και ενέργεια
Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης έως τις 14 Νοεμβρίου, ζητά η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Όμως πρόκειται για έναν στόχο που μοιάζει αρκετά δύσκολος με δεδομένο ότι παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ Φιλελεύθερων (FDP) και Πρασίνων για θέματα που αφορούν το κλίμα, τη μετανάστευση και την ενεργειακή πολιτική.
«Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι αναφορικά με τα οικονομικά η βασική ερώτηση είναι πως μπορούμε να βρούμε χώρο για ελιγμούς (στον προϋπολογισμό) ούτως ώστε να καλυφθούν οι προτεραιότητες του καθενός και παράλληλα να έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», ανέφερε η Merkel μέσω video-μηνύματος στο Facebook.
Αναφορικά με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής υποστήριξε ότι «αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, οι στόχοι που θέσαμε για να επιτευχθούν έως το 2020 δεν είναι κάτι τόσο εύκολο να συμβεί».
«Για εμάς είναι πολύ σημαντικά τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ενοποίησης.
Όλα αυτά είναι δύσκολα θέματα», προσέθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Τόνισε ακόμη ότι επιθυμεί οι διερευνητικές διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 14 Νοεμβρίου 2017 και κατόπιν να υπάρξουν οι κανονικές διαπραγματεύσεις που θα καταλήξουν στον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης.

«Κόντρα» FDP και Πράσινων

Οι μεγαλύτερες διαφορές φαίνεται ότι εμφανίζονται μεταξύ των Φιλελεύθερων και των Πρασίνων, με στελέχη των δύο κομμάτων να αλληλοκατηγορούνται δημοσίως.
«Επιμένοντας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος το FDP μοιάζει να συμφωνεί με τον Trump και να αρνείται ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.
Θα πρέπει να γίνουν σοβαροί», υποστήριξε η Simone Peter, επικεφαλής των Πρασίνων.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του FDP, Christian Lindner, υποστήριξε ότι οι πραγματικές διαπραγματεύσεις μόλις τώρα ξεκίνησαν.
«Δεν υπήρξαν προσπάθειες να στηθούν γέφυρες κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων εβδομάδων.
Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας.
Επιθυμούμε να περάσουμε από την καταγραφή των απόψεων στην προσπάθεια να συνεννοηθούμε, εάν αυτό είναι δυνατόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης