Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη στην οικονομία επιβραδύνεται όταν αλλάζει η ηγεσία της Fed

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη στην οικονομία επιβραδύνεται όταν αλλάζει η ηγεσία της Fed
Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι μπορεί να αντανακλά την αυξημένη αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στην οικονομία, καθώς η ηγεσία της Fed αλλάζει
Εάν η ιστορία είναι ο οδηγός, τα πρώτα χρόνια του Jerome Powell ως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed, Federal Reserve) μπορεί να συνοδεύονται από βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με νέα ανάλυση της κεντρικής τράπεζας.
Από τις επτά μεταβάσεις της Fed μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι πέντε συνοδεύτηκαν από βραδύτερη ανάπτυξη μετά την αλλαγή, σε σχέση με την περίοδο πριν από αυτήν, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 από τη Fed του Σαιντ Λούις.
Για τους τέσσερις πιο πρόσφατους ηγέτες της Fed, η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ ήταν 1,9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη.
Όταν εξετάζεται η πρώτη χρονιά του επικεφαλής της Fed, η οικονομία αυξάνεται κατά μέσο όρο περίπου 0,6 ποσοστιαίες μονάδες πιο αργά, από ό, τι κατά το έτος που προηγείται της μετάβασης.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιβράδυνσης μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλες μειώσεις, μετά από τους διορισμούς των William Martin, Paul Volcker και Ben Bernanke.
Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα κατά το πρώτο έτος μετά τον διορισμό του Arthur Burns, του Γ. William Miller, του Alan Greenspan και της Janet Yellen.
"Το ιστορικό μοτίβο που παρουσιάζεται εδώ μπορεί να είναι απλώς μια σύμπτωση", γράφει ο William Emmons, οικονομολόγος της Fed Σαιντ Λούις.
"Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι μπορεί να αντανακλά την αυξημένη αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στην οικονομία, καθώς η ηγεσία της Fed αλλάζει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης