Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων 6 εβδομάδων για τον χρυσό - «Άλμα» 1%, στα 1.281,60 δολ. ανά ουγγιά

Τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων 6 εβδομάδων για τον χρυσό - «Άλμα» 1%, στα 1.281,60 δολ. ανά ουγγιά
Ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου
Με τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων έξι εβδομάδων έκλεισε σήμερα (06/11/2017) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου, αλλά και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που προσέφερε ενδείξεις για μια πιθανή επιτάχυνση του πληθωρισμού, εξέλιξη που θα λειτουργούσε θετικά για τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 1% ή 12,40 δολ., στα 1.281,60 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,2%.
Την ίδια ώρα, η τιμή του αργού ενισχυόταν περισσότερο από 2%, ενώ ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar Index υποχωρούσε.
Περί τις 21:15, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,05% έναντι του δολαρίου, στο 1,161 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,3% σε σχέση με το γιεν, στα 113,8 γιεν.
Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θεωρούνται ως προάγγελος μιας αύξησης του πληθωρισμού και ο χρυσός συχνά προτιμάται από τους επενδυτές ως αντιστάθμισμα ενάντια αύξησεις των τιμών.
Την ίδια ώρα, η αποδυνάμωση του δολαρίου καθιστά ελκυστικότερα τα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πάντως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς πρόσφατα ισχυρά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον Δεκέμβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης