Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Πιο ισορροπημένη η οικονομία των ΗΠΑ - Θα παραμείνουν σκληρά τα stress tests

Dudley (Fed): Πιο ισορροπημένη η οικονομία των ΗΠΑ - Θα παραμείνουν σκληρά τα stress tests
Έκκληση στο Κογκρέσο, καθώς εξετάζει τους κανονισμούς που θεσπίστηκαν μετά την οικονομική κρίση, απηύθυνε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα τα πάει μια χαρά και με τον Jerome Powell στο «τιμόνι», δήλωσε σήμερα (06/11/2017) ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα θα συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο, στα μέσα του 2018.
Ο Dudley τόνισε πως η οικονομία των ΗΠΑ είναι τώρα πολύ πιο ισορροπημένη, ενώ ανέφερε πως τα υψηλά αμερικανικά ελλείμματα υποδηλώνουν ότι υπάρχει μικρή δημοσιονομική ικανότητα για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα stress tests θα παραμείνουν σκληρά.
Ο Dudley ανέφερε ότι υπάρχει μια ελαφριά διαφωνία εντός της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) σχετικά με το πώς θα γίνει μια γίνει μια ομαλή μετάβαση από τη νυν πρόεδρο της Fed, Janet Yellen, στον Powell.
Ο Dudley δήλωσε ακόμη ότι η Fed πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τον στόχο για τα επίπεδα των τιμών, ενώ τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν «υπηρετεί» τη Wall Street.
Παράλληλα, ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας απευθύνθηκε στο Κογκρέσο, κάνοντας έκκληση «να μην κάνει κακό», καθώς εξετάζει τους κανονισμούς που θεσπίστηκαν για την προστασία της αμερικανικής οικονομίας μετά την οικονομική κρίση.
«Εφόσον εξετάζουμε ενδεχόμενες αλλαγές στο κανονιστικό καθεστώς των ΗΠΑ, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τρομακτικές ζημίες που προκλήθηκαν από τη χρηματοπιστωτική κρίση, συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης ύφεσης όλων των εποχών, με εκατομμύρια ανθρώπων να χάνουν τις δουλειές και τα σπίτια τους», δήλωσε ο Dudley, ένας στενός σύμμαχος της απερχόμενης Yellen.
«Είχαμε ένα θλιβερά ανεπαρκές ρυθμιστικό καθεστώς και ενώ είναι πολύ καλύτερα τώρα, υπάρχει ακόμα δουλειά», πρόσθεσε, μιλώντας στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης.
«Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο το συντομότερο δυνατό και δεν πρέπει να κάνουμε κακό, καθώς προσαρμόζουμε το ρυθμιστικό μας καθεστώς για να το καταστήσουμε αποτελεσματικότερο», επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης