Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BP και η Shell σχεδιάζουν πλατφόρμα με τεχνολογία blockchain, για το εμπόριο ενέργειας

Η BP και η Shell σχεδιάζουν πλατφόρμα με τεχνολογία blockchain, για το εμπόριο ενέργειας
Η Mercuria υπήρξε ένθερμη υποστηρικτής της εφαρμογής τεχνολογίας blockchain, για να μειώσει σημαντικά το κόστος της εμπορίας πετρελαίου
Μια κοινοπραξία στην οποία θα μετέχουν η BP Shell, θα αναπτύξει μια ψηφιακή πλατφόρμα βασισμένη στην τεχνολογία blockchain για το εμπόριο ενεργειακών βασικών προϊόντων, όχι όμως και για συναλλαγές.
Η πλατφόρμα αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018, όπως ανέφερε η ομάδα τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.
Άλλα μέλη της κοινοπραξίας είναι η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου Statoil, οι εμπορικές εταιρείες Gunvor, Koch Supply & Trading και Mercuria και οι τράπεζες ABN Amro, ING και Societe Generale.
Η τεχνολογία blockchain, η οποία πρωτοεμφανίστηκε ως η αρχιτεκτονική που στηρίζει τα ψηφιακά νομίσματα, χρησιμοποιεί μια κοινή βάση δεδομένων που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να επεξεργάζεται και να διακανονίζει συναλλαγές, σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας αλγόριθμους υπολογιστών, χωρίς να απαιτείται επαλήθευση από τρίτους.
Η Mercuria υπήρξε ένθερμη υποστηρικτής της εφαρμογής τεχνολογίας blockchain, για να μειώσει σημαντικά το κόστος της εμπορίας πετρελαίου.
Η νέα κοινοπραξία θα αναζητήσει τη λειτουργία ως ανεξάρτητη οντότητα, όπως αναφέρει η κοινοπραξία σε δήλωση.
"Η πλατφόρμα στοχεύει στη μείωση των διοικητικών λειτουργικών κινδύνων, του κόστους του εμπορίου ενέργειας και στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της αποδοτικότητας των συναλλαγών", ανέφερε η δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης