Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Καταργούνται οι σταθμοί διοδίων – Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα χρέωσης και πληρωμής

Σπίρτζης: Καταργούνται οι σταθμοί διοδίων – Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα χρέωσης και πληρωμής
Στόχος να έχουμε εφαρμόσει το νέο σύστημα από το 2018 αρχικά στην Εγνατία Οδό είπε ο κ.Σπίρτζης
Την στόχευση της κυβέρνησης για κατάργηση των σταθμών διοδίων ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος παρουσίασε σε γενικές γραμμές πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα χρέωσης και πληρωμής στις εθνικές οδούς.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σπίρτζης είπε ότι «θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε».
Όπως υποστήριξε, η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.
Σύμφωνα με τον κ.Σπίρτζη, το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.
«Τα διόδια θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση.
Έως το τέλος του χρόνου θα γίνει ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά σκοπεύουμε να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία» είπε ο κ.Σπίρτζης, αναφέροντας πως το σύστημα θα ισχύσει σε όλες τις Εθνικές Οδούς, όμως για την Αττική Οδό θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «οι τιμές των διοδίων δε θα αλλάξουν».
«Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν πάρα πολλές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι των διοδίων θα απορροφηθούν αλλού» υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης.
Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ο κ.Σπίρτζης είπε πως σήμερα είναι η πρεμιέρα για το εισιτήριο μιας διαδρομής.
«Το εισιτήριο των 1,40 ευρώ ισχύει για 90 λεπτά, για μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ίσχυε και πριν που είχαμε το χάρτινο» τόνισε ο κ.Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι στις 15/11 θα σταματήσουν να πωλούνται από τις Αστικές Συγκοινωνίες τα χάρτινα εισιτήρια και θα υπάρξει ημερομηνία λήξεως.
«Είναι προφανές, μπορεί είναι λίγες μέρες αργότερα, μπορεί να είναι και στις 15» είπε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης