Διεθνή

Reuters: Γνωστός πολιτικός της Αυστρίας παραιτήθηκε – Δεν θα ορκιστεί βουλευτής στις 9/11

Reuters: Γνωστός πολιτικός της Αυστρίας παραιτήθηκε – Δεν θα ορκιστεί βουλευτής στις 9/11
Ο λόγος για τον αριστερό βουλευτή  Peter Pilz
Τα απόνερα από το σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein έφτασαν ως την Αυστρία το Σάββατο 4/11, καθώς ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της χώρας παραιτείται από την έδρα του, καθώς κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο βετεράνος αριστερός βουλευτής Peter Pilz, 63 ετών, είχε πρωταγωνιστήσει με τη δράση του ενάντια στις συμφωνίες αγοραπωλησίας όπλων με χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και είχε οδηγήσει σε έρευνες για τη διαφθορά, ενώ το καλοκαίρι του 2017 άφησε τους Πράσινους για να ιδρύσει το δικό του κόμμα, το οποίο πέρασε, μάλιστα, το όριο του 4% και μπήκε στο κοινοβούλιο.
Μία εβδομαδιαία εφημερίδα έγραψε, όμως, το Σάββατο 4/11 ότι ο Pilz επανειλημμένα ενοχλούσε  μία γυναίκα υπάλληλο του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος κατά τη διάρκεια μίας συνόδου στις Άλπεις πριν από τέσσερα χρόνια.
Το άρθρο περιλαμβάνει και την περιγραφή της γυναίκας για το περιστατικό και τους ισχυρισμούς της ότι ο Pilz έδειχνε να είναι μεθυσμένος.
Ο Pilz υποστήριξε από την πλευρά του ότι δεν θυμόταν τι είχε συμβεί.
"Το ότι δεν θυμάμαι δεν αποτελεί δικαιολογία" ανέφερε, βέβαια, αφού πρώτα εξακρίβωσε ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας έλεγε την αλήθεια.
"Εξαιτίας αυτών των κατηγοριών, τις οποίες λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν μου, παρά το γεγονός ότι δεν θυμάμαι το περιστατικό, δεν θα ορκιστώ βουλευτής την Πέμπτη (9/11)" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Στον απόηχο του σκανδάλου του Weinstein και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας Michael Fallon, στην Αυστρία έχουν αρχίσει να ψάχνουν αν υπήρχαν στο παρελθόν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που δεν αποκαλύφθηκαν.
Ο Pilz υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να φέρει στο φως όλες τις λεπτομέρειες της δικής του υπόθεσης, ενώ αρνήθηκε άλλες κατηγορίες από πρώην συνάδελφό του ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά.
Ο Pilz ανέφερε επίσης ότι θα βοηθήσει το κόμμα του χωρίς να έχει κάποιον θεσμικό ρόλο, αν και δεν ξεκαθάρισε αν θα παραιτηθεί από την ηγεσία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης