Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό άνω των 2 ετών το πετρέλαιο - Κέρδη 2%, στα 55,64 δολ. ανά βαρέλι

Σε υψηλό άνω των 2 ετών το πετρέλαιο - Κέρδη 2%, στα 55,64 δολ. ανά βαρέλι
Στο σύνολο της εβδομάδας, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 3,2%
Με κέρδη και υψηλά άνω των 2 ετών έκλεισε σήμερα (03/11/2017) το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης της παραγωγής, μετά και τα στοιχεία για τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, που έδειξαν ότι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2016.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με κέρδη 2% ή 1,10 δολ., στα 55,64 δολ. - το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Στο σύνολο της εβδομάδας, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 3,2%.
Στοιχεία της Baker Hughes έδειξαν πως οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά 8, στις 729, την εβδομάδα έως σήμερα (3 Νοεμβρίου 2017) - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017 - από 737 την προηγούμενη εβδομάδα.
Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 3, στις 169, από 172 την προηγούμενη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, ώθηση στον «μαύρο χρυσό» προσέφεραν και οι προσδοκίες για επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕ για περικοπή της παραγωγής, αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση στην Κίνα.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε χθες (02/11) πως η παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα μπορούσε να επεκταθεί και μετά τον Μάρτιο του 2018, εάν είναι απαραίτητο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η επέκταση της συμφωνίας θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στα τέλη Νοεμβρίου αλλά η απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί αργότερα».
Πηγές του ΟΠΕΚ εξέφρασαν χθες την εκτίμηση στο Reuters ότι ο Οργανισμός δεν πρόκειται να άρει τους περιορισμούς στην ημερήσια παραγωγή των κρατών-μελών του καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ, σε συνεργασία με τη Ρωσία και άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου, έχουν συμφωνήσει σε συνολική μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια από τον Ιανουάριο του 2017.
Τυπικά αυτή η συμφωνία «λήγει» τον Μάρτιο του 2018, αλλά όλα δείχνουν ότι οι υπεύθυνοι του Οργανισμού εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασής της.
Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα «άγγιξαν» τα 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την Ενέργεια (ΕΙΑ) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Οκτωβρίου 2017.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης