Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό στον απόηχο της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ - Στα 1.278,10 δολ. ανά ουγγιά

Οριακά κέρδη για τον χρυσό στον απόηχο της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ - Στα 1.278,10 δολ. ανά ουγγιά
Tα «βλέμματα» στραμμένα στις ανακοινώσεις Trump για τον επόμενο επικεφαλής της Fed
Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα (02/11/2017) ο χρυσός, «σβήνοντας» τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα, καθώς η αποκάλυψη της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ άσκησε πιέσεις στο δολάριο.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων παρουσίασαν σήμερα την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, αποκαλύπτοντας σαρωτικές αλλαγές για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20%, από 35%.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη μόλις 80 σεντς, στα 1,278,10 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο, ωστόσο, να σημειώνει άνοδο στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,166 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,07% έναντι του γιεν, στα 114,1 γιεν.
Το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Νωρίτερα, ο χρυσός κατέγραφε απώλειες, στον απόηχο της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE) να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2007.
H BoE αύξησε το βασικό επιτόκιο στο 0,50% από το ιστορικό χαμηλό του 0,25%, με ψήφους 7 υπέρ και 2 κατά, ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης, Mark Carney, δήλωσε ότι θα υπάρξουν άλλες δύο αυξήσεις επιτοκίων σε ορίζοντα τριών ετών.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στην Ουάσιγκτον, όπου ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να ανακοινώσει τον Jerome Powell για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η επιλογή του Powell θα μπορούσε να προσφέρει ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς θεωρείται «ήπιος», δείχνοντας ότι τάσσεται υπέρ μιας στάσης αναμονής για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι να κινηθεί υψηλότερα ο πληθωρισμός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης