Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity: Ο Powell θα είναι η συνέχεια της Yellen στο τιμόνι της Fed - Τι θα τρομάξει τις αγορές

Fidelity: Ο Powell θα είναι η συνέχεια της Yellen στο τιμόνι της Fed - Τι θα τρομάξει τις αγορές
Ο Jerome Powell είναι το φαβορί για την προεδρία της Fed 
Με τις αγορές και τους αναλυτές να θεωρούν δεδομένο ότι ο Donald Trump θα ορίσει τον Jerome Powell ως τον επόμενο επικεφαλής της Fed, το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι πως θα αντιδράσουν οι αγορές αλλά και τι θα αλλάξει στην αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα.
«Το γεγονός ότι ο Powell φαίνεται ως ο πιο πιθανός υποψήφιος για να ακολουθήσει τα βήματα της Yellen δίνει στην αγορά την αίσθηση της συνέχειας όσον αφορά τη Fed» επεσήμανε ο Andrea Ianelli της Fidelity International.
«Η συνεδρίαση του Δεκεμβρίου φαίνεται να είναι κάτι σαν κλεισμένη υπόθεση και το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα επερχόμενα στοιχεία για την ανεργία και τους μισθούς αλλά μέχρι στιγμής έχουν προεξοφληθεί όλα αυτά.
Έτσι όσον αφορά το ενδεχόμενο σημαντικών εκπλήξεων δεν αναμένονται πολλές» δήλωσε στο CNBC.
«Ωστόσο, αυτό που μπορεί να πάει στραβά και αυτό που μπορεί να τρομάξει τις αγορές είναι εάν υπάρξει κάποιος εκτροχιασμός στις διαπραγματεύσεις για τη φορολογία που είναι σε εξέλιξη στην Ουάσιγκτον.
Όπως γνωρίζουμε, αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι αναμένει η αγορά και το τελικό πλαίσιο του νομοσχεδίου μπορεί να είναι διαφορετικό από ότι έχει ακουστεί μέχρι στιγμής» επεσήμανε επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης