Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,5% για τον χρυσό, με τη Fed στο επίκεντρο - Στα 1.277,30 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,5% για τον χρυσό, με τη Fed στο επίκεντρο - Στα 1.277,30 δολ. ανά ουγγιά
Μετά τις ανακοινώσεις της Fed, ο χρυσός κινείτο στα 1.278,60 δολ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές 
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (01/11/2017) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τις αποφάσεις από τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ μετά τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας, το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε να ενισχύεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Η Fed διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα, τα επιτόκια, στο εύρος 1%-1,25%, ενώ ανέφερε πως οι πρόσφατοι τυφώνες πιθανώς δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες επιδράσεις στη συνολική οικονομική δραστηριότητα, υποδηλώνοντας ότι παραμένει ανοιχτή σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2017.
Σύμφωνα με το εργαλείο παρακολούθησης της Fed, Fed Watch το οποίο καταρτίζει η CME Group, οι πιθανότητες αύξησης επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017 φθάνουν κοντά στο 100%.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,5% ή 6,80 δολ., στα 1.277,30 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να σημειώνει άνοδο στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις.
Μετά τις ανακοινώσεις της Fed, ο χρυσός κινείτο στα 1.278,60 δολ.
Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 1,1% στο σύνολο του Οκτωβρίου, κυρίως δεχόμενο πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου.
Το ισχυρότερο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σήμερα, το αμερικανικό νόμισμα ανήλθε σε υψηλό 3,5 μηνών έναντι του γιεν, στα 114,19 γιεν, εν μέσω της επενδυτικής αισιοδοξίας ενόψει των μεγάλων ανακοινώσεων για τη φορολογική και νομισματική πολιτικών ΗΠΑ.
Το δολάριο ενισχύεται σε σχέση και με το ευρώ, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί περί τις 20:45 κατά 0,2%, στο 1,163 δολ.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στην αυριανή (02/11) ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, για την προεδρία της Fed.
O Trump δήλωσε σήμερα πως ο κόσμος θα «εντυπωσιαστεί» από την επιλογή του.
Αναφερθείς στην τωρινή πρόεδρο της Fed, Janet Yellen, ο Trump δήλωσε πως είναι «εξαιρετική».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης