Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2017 - Στα 774 εκατ. δολ.

Standard Chartered: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2017 - Στα 774 εκατ. δολ.
Τα λειτουργικά έσοδα της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +3,5% στα 3,59 δισ. δολ.
Διπλασιασμό στα προ φόρων κέρδη της κατέγραψε η Standard Chartered για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/11) η βρετανική τράπεζα, η οποία τόνισε ότι συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στην υλοποίηση των προοπτικών της.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της τράπεζας για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 774 εκατ. δολ. έναντι 317 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα της Standard Chartered κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,5% στα 3,59 δισ. δολ.
Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις της σε Κίνα και Βόρεια Ασία, αυτές ενισχύθηκαν κατά +8%, αντικατοπτρίζοντας την ευρεία ανάπτυξη σε όλες τις αγορές και τα τμήματα πελατών, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων και προϊόντων διαχείρισης μετρητών.
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας υποχώρησε κατά 15 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, στο 13,6%, παραμένοντας ωστόσο εντός στόχου.
«Μεταφέρουμε τις επιχειρήσεις μας ώστε να προσφέρουμε εισοδήματα υψηλότερης ποιότητας για τη βελτίωση των βιώσιμων αποδόσεων», τόνισε ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Bill Winters, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η διαδικασία αυτή και οι συνεχιζόμενες επενδύσεις για τη στήριξή της αντανακλώνται στα αποτελέσματα και θα προσφέρουν μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη αξία στους μετόχους μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης