Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,4% για το πετρέλαιο, στα 54,38 δολ. ανά βαρέλι - Μηνιαία άνοδος 4,7%

Κέρδη 0,4% για το πετρέλαιο, στα 54,38 δολ. ανά βαρέλι - Μηνιαία άνοδος 4,7%
Σε υψηλό άνω των 2 ετών τερμάτισε το Brent 
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (31/10/2017) το πετρέλαιο, ενώ το Brent τερμάτισε σε υψηλό άνω των δύο ετών, εν μέσω των προσδοκιών ότι η συμφωνία για την περικοπή της παραγωγής αργού θα επεκταθεί και μετά τον Μάρτιο του 2018.
Οι αυξημένες πιθανότητες επέκτασης της συμφωνίας ΟΠΕΚ για τις περικοπές μέχρι τα τέλη του 2018 έχουν προσφέρει καθοριστική στήριξη στον «μαύρο χρυσό», την στιγμή που οι μέχρι στιγμής περικοπές φαίνεται να δημιουργούν σταδιακά έλλειμμα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.
Σημειώνεται ότι στις 30 Νοεμβρίου 2017, οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν τη μέχρι στιγμής πορεία της συμφωνίας, καθώς και να εξετάσουν τις επιλογές που θα έχουν όταν αυτή ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2018.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με κέρδη 23 σεντς ή 0,4%, στα 54,38 δολ. ανά βαρέλι.
Για τον Οκτώβριο, το αργό ενισχύθηκε συνολικά κατά 4,7%.
Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το Brent τερμάτισε κατά την ημέρα της λήξης του κατά 0,8% υψηλότερα, στα 61,37 δολ. ανά βαρέλι, ενώ σε μηνιαία βάση κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 8%.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι τώρα στραμμένα στα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, που αναμένεται να δείξουν πτώση για την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλι την εβδομάδα έως τις 27 Οκτωβρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης