Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, σε υψηλά 5μηνου - Κλειστή λόγω αργίας η Φρανκφούρτη

Κέρδη στις ευρωαγορές, σε υψηλά 5μηνου - Κλειστή λόγω αργίας η Φρανκφούρτη
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,33%, στις 395,22 μονάδες - το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου 2017 
Με κέρδη και υψηλά 5 μηνών έκλεισαν σήμερα (31/10/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ολοκλήρωσαν τον Οκτώβριο με άνοδο, καθώς οι επενδυτές «καλωσόρισαν» ορισμένα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη από εταιρείες όπως η Ryanair Holdingsκαι η BP.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,33%, στις 395,22 μονάδες - το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου 2017 - με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Στο σύνολο του Οκτωβρίου, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,2%, καταγράφοντας κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,07%, στις 7.493,08 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,18% και έκλεισε στις 5.503,29 μονάδες, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη έκλεισε κατά 0,74% υψηλότερα, στις 10.523,50 μονάδες.
Οι συναλλαγές ήταν υποτονικές καθώς το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παρέμεινε κλειστό λόγω της αργίας της Ημέρας της Αναμόρφωσης, ενώ οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στις αποφάσεις πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) αυτή την εβδομάδα.



Οι επενδυτές συνέχισαν, εν τω μεταξύ, να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο.
Η μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού ΒΡ ενισχύθηκε κατά 1,7%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ενώ προανήγγειλε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.
Θετική ήταν η αντίδραση της αγοράς και στα αποτελέσματα της Ryanair, με τη μετοχή της αεροπορικής εταιρίας να σημειώνει άνοδο 6,9%, καθώς διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.
Στον αντίποδα, πτώση 2,7% σημείωσε η BNP Paribas, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, με τους χρηματιστές να επικαλούνται την απογοητευτική επίδοση της μονάδας που σχετίζεται με τις συναλλαγές στις αγορές.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η Eurostat ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,6% στο γ’ τρίμηνο του 2017, καταγράφοντας μια ελαφριά επιβράδυνση, αν και τα αποτελέσματα κρίνονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε κάτω των προσδοκιών τον Οκτώβριο του 2017, έχοντας διαμορφωθεί στο 1,4%.
Από την άλλη, ο δείκτης ανεργίας της Ευρωζώνης υποχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2017 στο 8,9%, από 9% τον Αύγουστο.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Καταλονία.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας προχώρησε στην ακύρωση της μονομερούς κήρυξης ανεξαρτησίας από την Καταλονία, ενώ ο καταλανός ηγέτης, Carles Puigdemont, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι δεν ζητά πολιτικό άσυλο, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου 2017.




www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης