Επιχειρήσεις

Επανεξέταση της φαρμακευτικής πολιτικής ζητά ο ΣΦΕΕ

tags :
Επανεξέταση της φαρμακευτικής πολιτικής ζητά ο ΣΦΕΕ
Ο ΣΦΕΕ «έχει υπογραμμίσει την αντίθεση του στα οριζόντια φοροεισπρακτικά και δυσβάσταχτα μέτρα
Την άμεση επανεξέταση των μέτρων της νέας φαρμακευτικής πολιτικής και την υλοποίηση των απαραίτητων, διαρθρωτικών αλλαγών, που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ζητά από το υπουργείο Υγείας, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, (ΣΦΕΕ).
Με αφορμή την απόφαση της εταιρείας Roche Hellas, να αποσύρει από τη θετική λίστα φαρμάκων το ογκολογικό σκεύασμα Cotellic (cobimetinib) που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με ανεγχείρητο ή μεταστατικό μελάνωμα, ο ΣΦΕΕ διευκρινίζει, ότι «κάθε εταιρεία αποφασίζει και χαράσσει τη δική της εμπορική πολιτική σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
Τονίζει ωστόσο, ότι εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, «έχει επισημάνει επανειλημμένως τους κινδύνου και τις τραγικές επιπτώσεις της νέας φαρμακευτικής πολιτικής στους Έλληνες ασθενείς και το δημόσιο σύστημα Υγείας».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ΣΦΕΕ «έχει υπογραμμίσει την αντίθεση του στα οριζόντια φοροεισπρακτικά και δυσβάσταχτα μέτρα.
Ταυτόχρονα, έχει προτείνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με προτεραιότητα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην απαραίτητη θεραπεία.
Επιπλέον, οι προτάσεις του ΣΦΕΕ διασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας όσο και των εταιρειών μελών του και των εργαζομένων τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης