Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 2,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το γ΄ 3μηνο 2017

Γαλλία: Κατά 2,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το γ΄ 3μηνο 2017
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης ήταν ο υψηλότερος που καταγράφηκε από το 2011
Σημαντική ενίσχυση κατέγραψε η ανάπτξη της γαλλικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (31/10) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε καλό δρόμο.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που ο ετήσιος ρυθμός διαμορφώθηκε στο 2,2%, με την Insee να αναθεωρεί επί τα βελτίω και τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου στο 0,6% έναντι 0,5% προηγουμένως.
Παράλληλα, η γαλλική στατιστική υπηρεσία σημείωσε ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης για το τρίτο τρίμηνο ήταν ο υψηλότερος που καταγράφηκε από το 2011, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο όπου η οικονομία της χώρας καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Insee έρχονται σε μία χρονική περίοδο όπου ο πρόεδρος της χώρας Emmanuel Macron προχώρησε σε αλλαγές σε ότι αφορά την αγορά εργασίας, ενώ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει και σημαντικές τροποποιήσεις στο σύστημα ασφάλισης ανεργίας και συνταξιοδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης