Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Εάν οι τιμές του πετρελαίου ενισχυθούν, η διάθεση για μεταρρυθμίσεις στη Μ. Ανατολή θα υποχωρήσει

ΔΝΤ: Εάν οι τιμές του πετρελαίου ενισχυθούν, η διάθεση για μεταρρυθμίσεις στη Μ. Ανατολή θα υποχωρήσει
Η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική ήταν ο εφησυχασμός που οφείλεται στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου
Οι αλλαγές αφθονούν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αλλά ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ενισχυθεί, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ.
«Οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται από όλους ως μια θετική κίνηση προς τη δημιουργία περαιτέρω ανάπτυξης» είπε ο Jihad Azour.
Άλλα πρόσθεσε ότι «εάν δεν αναπτυχθούμε στο 6% με 7% θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν αρκετές θέσεις εργασίας για 25 εκατ. νέους άνδρες και γυναίκες που θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια».
«Η περιοχή αναγνωρίζει τη σημασία του νέου κύκλου» είπε ο Azour αναφερόμενος σε μια ευρύτερη παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ πρόσθεσε «ωστόσο πρέπει να κάνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να επωφεληθούν πλήρως από αυτό».
Η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζουν η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική ήταν ο εφησυχασμός που οφείλεται στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου.
«Εάν η τιμή του πετρελαίου αυξηθεί, τότε η όρεξη για μεταρρύθμιση θα μειωθεί», προειδοποίησε ο Azour.
Επίσης, πιέσεις προς τους αρμόδιους άσκησαν τα συγκρουόμενα και γεωπολιτικά ζητήματα που προέκυψαν στην περιοχή, καθώς και οι παγκόσμιοι κίνδυνοι, όπως η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής και οι «εσωτερικές πολιτικές στη Δύση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης