Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε Fed, φορολογική μεταρρύθμιση - Πιέσεις από General Motors

Απώλειες στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε Fed, φορολογική μεταρρύθμιση - Πιέσεις από General Motors
Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις προσδοκίες για μια σταδιακή μείωση του εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (30/10/2017) η Wall Street, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά που «άγγιξαν» οι δείκτες την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις προσδοκίες για μια σταδιακή μείωση του εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές των General Motors και Advanced Micro Devices άσκησαν πιέσεις στην ευρύτερη αγορά.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,36%, στις 23.348,74 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,32% και έκλεισε στις 2.572.83 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,03% χαμηλότερα, στις 6.698,96 μονάδες.
Σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξετάζει μια σταδιακή μείωση του εταιρικού φόρου και όχι μια άμεση εφαρμογή, όπως ήλπιζαν οι επενδυτές, ένα σχέδιο που θα «έβλεπε» μια μείωση του φόρου στο 20% το 2022.
Οι μετοχές υγείας κατέγραψαν απώλειες 1%, ενώ μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων ήταν η Merck & Co, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 6,1%.
Έντονες πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της General Motors, που κατέγραψε απώλειες 2,8%, καθώς η Goldman Sachs την υποβάθμισε σε «sell» από «neutral», σημειώνοντας ότι «βλέπει» μια πτώση της τάξεως του 28% στους επόμενους 12 μήνες.
Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Advanced Micro Devices «βούλιαξαν» κατά 8%, καθώς οι αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν για μια μείωση της ζήτησης, ενώ υποβάθμισαν τη μετοχή της εταιρείας σε «underweight».
Την ίδια ώρα, η μετοχή της CalAtlantic Group σημείωσε «άλμα» 21,3%, καθώς η εταιρεία κατασκευής κατοικιών ανακοίνωσε ότι θα εξαγοραστεί από την επίσης κατασκευαστική Lennar Corp, έναντι 9,3 δισ. δολ., δημιουργώντας τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στις ΗΠΑ.
Οι μετοχές της τελευταίας υποχώρησαν κατά 4%.






Οι αμερικανικές μετοχές προήλθαν από μία ακόμη συνεδρίαση ρεκόρ, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να τερματίζουν σε ιστορικά υψηλά την Παρασκευή (27/10), καθώς βρήκαν στήριξη σε μια σειρά από ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Microsoft, η Alphabet και η Amazon.
Αυτή την εβδομάδα, τα «βλέμματα» των επενδυτών θα στραφούν μεταξύ άλλων στα αποτελέσματα των Apple, Starbucks, Qualcomm και Tesla.
Μέχρι την περασμένη Παρασκευή (27/10), περισσότερες από τις μισές εταιρείες του S&P 500 είχαν αναφέρει αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017, με το 76% να αναφέρουν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 67% να αναφέρουν καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Σύμφωνα με τη FactSet, τα κέρδη των εισηγμένων του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 κατέγραψαν αύξηση 4,7%, σε ετήσια βάση κατά το γ’ τρίμηνο.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αξιοσημείωτη άνοδο κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017, «αγγίζοντας» μάλιστα υψηλά 8 ετών, κατά την περίοδο δηλαδή που ξεκίνησε η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 1% - στη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα του 2009 - ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,1%.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό εισόδημα, καταγράφηκε αύξηση 0,4%.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στη 2ήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ξεκινά αύριο (31/10), αλλά και στον ποιον θα επιλέξει τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, για την προεδρία της κεντρικής τράπεζας.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ανακοίνωση του Trump αναμένεται την προσεχή Πέμπτη (2/11), ενώ ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να κλίνει προς τον Jerome Powell.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με κέρδη 0,5% και υψηλά 8 μηνών έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 54,15 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent έκλεισε πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση - στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Ιουλίου του 2015.
Ώθηση στον «μαύρο χρυσό» προσέφεραν τα στοιχεία για μια ισχυρή συμμόρφωση με τη συμφωνία για την περικοπή της παραγωγής αλλά και οι προσδοκίες ότι η συμφωνία θα επεκταθεί και μετά τον Μάρτιο του 2018.


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης