Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 8 μηνών το πετρέλαιο - Κέρδη 0,5%, στα 54,15 δολ. ανά βαρέλι

Σε υψηλά 8 μηνών το πετρέλαιο - Κέρδη 0,5%, στα 54,15 δολ. ανά βαρέλι
Το Brent έκλεισε πάνω από τα 60 δολ. για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση - στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2015
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (30/10/2017) το πετρέλαιο, τερματίζοντας μάλιστα σε υψηλό 8 μηνών, ενώ το Brent έκλεισε πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση - στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Ιουλίου του 2015.
Ώθηση στον «μαύρο χρυσό» προσέφεραν τα στοιχεία για μια ισχυρή συμμόρφωση με τη συμφωνία για την περικοπή της παραγωγής αλλά και οι προσδοκίες ότι η συμφωνία θα επεκταθεί και μετά τον Μάρτιο του 2018.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με κέρδη 25 σεντς ή 0,5%, στα 54,15 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Φεβρουαρίου 2017.
Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου για το Brent τερμάτισε - μία ημέρα πριν τη λήξη του - κατά 46 σεντς ή 0,8% υψηλότερα, στα 60,90 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με στοιχεία της WSJ Market Data Group.
Την προηγούμενη εβδομάδα, το αργό ενισχύθηκε κατά 3,5% συνολικά, ενώ το Brent κατέγραψε κέρδη 4,6%.
«Το Βασίλειο επιβεβαιώνει την ετοιμότητά του να επεκτείνει τη συμφωνία παραγωγής, η οποία απέδειξε τον σκοπό της εξισορροπώντας την προσφορά με τη ζήτηση», δήλωσε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman.
Με τις χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου να συναντώνται σε έναν μήνα ακριβώς, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συμφωνίας, αρκετοί αναλυτές θεωρούν πλέον σχεδόν βέβαιη της επέκτασή της μέχρι τα τέλη του 2018.
Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο για την άνοδο του «μαύρου χρυσού» διαδραμάτισαν τόσο η πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, όσο και η πρόθεση της Ρωσίας να προχωρήσει σε επέκταση της συμφωνίας για τις περικοπές.
Ωστόσο, το ράλι στις τιμές του πετρελαίου έχει πυροδοτήσει επίσης ανησυχίες σε ορισμένους αναλυτές ότι οι παραγωγοί των ΗΠΑ θα έχουν ένα πλέον κίνητρο να ενισχύσουν περαιτέρω την παραγωγή αργού.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης