Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Η Ευρώπη «κρύβει» το πραγματικό μέγεθος της τρομοκρατικής απειλής των Ισλαμιστών

Gatestone Institute: Η Ευρώπη «κρύβει» το πραγματικό μέγεθος της τρομοκρατικής απειλής των Ισλαμιστών
Τι αποκαλύπτει, με συγκεκριμένα στοιχεία, ο Drieu Godefridi, εξηγώντας τα πραγματικά στατιστικά μεγέθη που δημοσιοποιεί η Europol
Μία εντελώς διαφορετική εικόνα για την πραγματική απειλή της τρομοκρατίας στην Ευρώπη παραθέτει σε άρθρο του στο Gatestone Institute ο Drieu Godefridi.
Ο Godefridi είναι ιδρυτής του L’Institut Hayek, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, διαθέτει PhD Φιλοσοφίας από τη Σορβόννη, ενώ συμμετέχει και στις διοικήσεις αρκετών επενδυτικών εταιρειών.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο «η τρομοκρατία ανθεί στην Ευρώπη, ακόμη και εάν η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία δηλώνει το αντίθετο».
Όπως αναφέρει η Europol (European Union Agency for Law Enforcement Cooperation) από την 1η Ιουλίου 1999 έως και σήμερα δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πιθανές τρομοκρατικές απειλές στην ΕΕ.
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε εκθέσεις που φέρουν τον τίτλο EU Terrorism Situation and Trend Reports (TE-SAT) και σε αυτές – όπως επισημαίνει ο Godefridi – μπορεί να βρει κάποιος τον ακριβή αριθμό «τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν αποτύχει, έχουν αποτραπεί ή έχουν πραγματοποιηθεί» και μάλιστα ανά έτος και φυσικά τον αριθμό των θυμάτων που υπάρχουν.
Βάσει των στοιχείων της Europol κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας οι επιθέσεις που έχουν καταγραφεί περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα:



Επίσης στον ακόλουθο πίνακα καταγράφεται ο αριθμός των θυμάτων:



Προσέχοντας τα στοιχεία στον δεύτερο πίνακα, ανακαλύπτει κάποιος ότι μεταξύ 2015 και 2016 υπήρξαν περίπου 150 θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ, ενώ το 2007 δεν υπήρξε κανένα και το 2014 ήταν τέσσερα.
Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που εξάγει ο Godefridi είναι ότι μεταξύ των δύο γραφημάτων δεν υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση.



Ακόμη και εάν υπάρχουν λιγότερες επιθέσεις, τα θύματα είναι περισσότερα.
Το 2007 υπήρξαν 583 επιθέσεις, αλλά δεν σκοτώθηκε κανείς.
Το 2016 υπήρξαν 142 επιθέσεις και 142 θύματα.
Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα, όπως σημειώνει ο Godefridi είναι ο ορισμός της έννοιας τρομοκρατία που καταγράφεται σε αυτές τις εκθέσεις, καθώς η Europol διαχωρίζει σε κατηγορίες τις επιθέσεις, ξεχνώντας ότι υπάρχει ένα κοινό σημείο και αυτό δεν είναι άλλο από την… τρομοκρατία, ανεξάρτητα από τις αιτίες που την έχουν προκαλέσει.
Ο αρθογράφος υπογραμμίζει ότι τα πραγματικά στοιχεία είναι τα ακόλουθα και όχι αυτά που εμφανίζει η Europol.

2015: Οι νεκροί από τρομοκρατία έφθασαν στους 151. Οι 150 ήταν θύματα ισλαμιστών τρομοκρατών.
2016: Οι νεκροί από τρομοκρατία έφθασαν στους 142. Οι 135 ήταν θύματα ισλαμιστών τρομοκρατών.
2007-2014: Ο μέσος αριθμός νεκρών ήταν 6,1 ανά έτος.

Το απόλυτα εντυπωσιακό –και φυσικά λυπηρό στοιχείο – είναι ότι ο αριθμός των νεκρών για την περίοδο 2015-16 αυξήθηκε κατά 2.291% σε σύγκριση με την περίοδο 2007-2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης