Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pyatt (Αμερικανός πρέσβης): Προτεραιότητα των ΗΠΑ η προώθηση του σεβασμού ανάμεσα στις θρησκείες

Pyatt (Αμερικανός πρέσβης): Προτεραιότητα των ΗΠΑ η προώθηση του σεβασμού ανάμεσα στις θρησκείες
Τις πρωτοβουλίες του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά να προωθήσει τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλουραλισμό, χαιρέτισε ο πρέσβης στη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών
Η προώθηση σεβασμού ανάμεσα στις θρησκείες συνιστά προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, εκφράζοντας, με ανάρτησή του στο «Twitter», τα συγχαρητήριά του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών για το «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».
Παράλληλα, κατά τον χαιρετισμό του στη Διάσκεψη, ο Pyatt χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του κ. Κοτζιά «να προωθήσει την αρχή της ανεκτικότητας, τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλουραλισμό και την ειρηνική συνύπαρξη».
Ο Pyatt εξέφρασε την εκτίμησή του προς όλους τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη, για τη δέσμευσή τους «να υποστηρίξουν το σημαντικό ζήτημα της θρησκευτικής ανεκτικότητας και της πολυφωνίας».
Ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε ακόμη πως, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, «στόχος μας είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο αύριο - όπου οι καλοί άνθρωποι όλων των θρησκειών, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και Εβραίοι και Ινδουιστές, μπορούν να ακολουθούν τις καρδιές τους και να λατρεύουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους».
Ο Pyatt σημείωσε ακόμα πως κατά την έναρξη της φετινής Έκθεσης για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, δεσμεύτηκε «να συνεχίσει το έργο μας με περιφερειακούς εταίρους για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτικών κοινοτήτων από τρομοκρατικές επιθέσεις και για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «όπου η θρησκευτική ελευθερία δεν προστατεύεται, γνωρίζουμε ότι η αστάθεια, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο βίαιος εξτρεμισμός έχουν μεγαλύτερη ευκαιρία να ριζωθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης