Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκαν με ρυθμούς ρεκόρ το 2016

ΟΗΕ: Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκαν με ρυθμούς ρεκόρ το 2016
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός εξέφρασε την στήριξή του στυ συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών εκτοξεύθηκαν οι συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα το 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/10) ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, ο οποίος υπάγεται στον ΟΗΕ.
Ειδικότερα, οι μέσες συγκεντρώσει διοξειδίου του ανρθακα παγκοσμίως αυξήθηκαν το 2016 στα 404,3 μέρη ανά εκατομμύριο, έναντι 400 το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των εμπομπών που σχετίζονται με το μετεωρολογικό φαινόμενο El Niño.
«Η αύξηση των εκπομπών κατά 3,3 ppm από το 2015 έως το 2016 ήταν μεγαλύτερη από την προηγούμενη αύξηση που σημειώθηκε από το 2012 έως το 2013», ανέφερε ο Οργανισμός, προσθέτοντας ότι η άνοδος υπερβαίνει επίσης τον μέσο ρυθμό αύξησης της τελευταίας δεκαετίας.
Η σχετική έκθεση έρχεται μόλις μερικούς μήνες αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποφάσισε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, την οποία μάλιστα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός στηρίζει σε μεγάλο βαθμό.
«Όσο περισσότερο περιμένουμε να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία του Παρισιού, τόσο μεγαλύτερη δέσμευση και δραστηικότερες μειώσεις στις εκπομπές ρύπων θα χρειαστούν στο μέλλον ώστε η κλιματική αλλαγή να διατηρηθεί εντός ορίων», καταλήγει το τμήμα του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης