Πολιτική

Σπίρτζης: Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί πλήρως από τις αρχές Νοεμβρίου

Σπίρτζης: Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί πλήρως από τις αρχές Νοεμβρίου
Θα χτυπηθούν τα κυκλώματα υποστηρίζει ο υπουργός Υποδομών
Την εκτίμηση πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς θα εφαρμοστεί πλήρως από τις αρχές Νοεμβρίου διατυπώνει ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα χτυπηθούν τα κυκλώματα που λυμαίνονταν τον χώρο.
Αναφερόμενος στην ταλαιπωρία των επιβατών για την έκδοση κάρτας, ο κ.Σπίρτζης υποστηρίζει ότι «είναι σύνηθες στην εκκίνηση τέτοιων μεγάλων εφαρμογών να παρατηρούνται κάποιες δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, στους κεντρικούς σταθμούς έκδοσης».
Αφού ζητά συγγνώμη από τους πολίτες, ο υπουργός διευκρινίζει ότι «έχει προβλεφθεί η διαδικασία για να μην περιμένει όποιος επιθυμεί ούτε ένα λεπτό, καθώς δίνει έναν ταχυδρομικό φάκελο με το όνομα και τη διεύθυνσή του, μια φωτογραφία διαβατηρίου, τον ΑΜΚΑ, μια φωτοτυπία της παλαιάς κάρτας και τον κωδικό που λαμβάνει από τη δικτυακή εφαρμογή του ΟΑΣΑ και θα λάβει ταχυδρομικά την κάρτα του».
Όπως είπε, η παράταση που δόθηκε μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοση καρτών στα γκισέ και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου για την υποβολή φακέλου και την αποστολή της κάρτας με το Ταχυδρομείο είναι επαρκής.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι αρχές Νοεμβρίου θα κλείσουν οι πόρτες (μπάρες) στις εισόδους των Σταθμών και το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί πλήρως ενώ μιλά για κυκλώματα που θα χτυπηθούν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και υπογραμμίζει ότι ο λαός ανταποκρίνεται, όπως αναφέρει, σε κάθε προσπάθεια που αντιμετωπίζει αυτούς που τον έκλεβαν.
«Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρονικό εισιτήριο μηδενίζει τη δράση τέτοιων κυκλωμάτων και για αυτό οι αντιδράσεις τους είναι μεγάλες.
Η ερώτηση όμως που εύλογα προκύπτει είναι γιατί τόσα χρόνια δεν αποκαλύπτονταν αυτά τα κυκλώματα και γιατί δεν θεσπίζονταν διαδικασίες για την αναστολή της λειτουργίας τους.
Κάποια στιγμή πρέπει να ερωτηθούν για αυτό όσοι υπηρέτησαν στο παρελθόν στις εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών και στο Υπουργείο Μεταφορών» τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Σπίρτζης, ο οποίος υπογράμμισε πως εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστεί δημόσια το νομοσχέδιο για τα ταξί και κατόπιν θα κατατεθεί στη Βουλή.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ο κ.Σπίρτζης υποστήριξε ότι αυτό που θα ήθελε θα ήταν η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στις αρχές και τις αξίες του σοσιαλιστικού χώρου.
«Αν συντελεστεί αυτό, ανοίγει ο δρόμος της συνεργασίας με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις.
Ανοίγει ο δρόμος της επανοικοδόμησης προοδευτικών συμμαχιών.
Όχι για τη συγκρότηση ενός κυβερνητικού σχήματος, δεν είναι αυτό το πρωτεύον πολιτικό ζήτημα αλλά για την συγκρότηση προοδευτικού ρεύματος στην κοινωνία, στη βάση.
Εκεί που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ο καθορισμός των διαχωριστικών γραμμών με το νεοφιλελευθερισμό και τη συντήρηση.
Θα ήθελα λοιπόν να εκλεγεί όποιος μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στο σοσιαλιστικό χώρο.
Όποιος μπορεί να το απαγκιστρώσει από τη συνεργασία με τη ΝΔ και τον νεοφιλελευθερισμό και δημιουργήσει τις προϋποθέσεις οικοδόμησης προοδευτικού πόλου στην κοινωνία.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω να έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους σε αυτά τα θέματα οι πραγματικά πολλοί υποψήφιοι» τόνισε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης