Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το εξώδικο Ιντρακάτ-Rurla Connect και η απάντηση του bankingnews

tags :
Το εξώδικο Ιντρακάτ-Rurla Connect και η απάντηση του bankingnews
Η εταιρία ισχυρίζεται ότι ουδεμία καθυστέρηση έχει ανακύψει καθώς οι προθεσμίες του έργου έχουν παραταθεί λόγω των καθυστερήσεων στις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις
Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλαν η Ιντρακάτ και η Rural Connect μετά το δημοσίευμα του bankingnews με τίτλο «Στα δικαστήρια η Intracom Telecom εναντίον … ομίλου Intracom και στον αέρα το ΣΔΙΤ του Rural Broadband» (πατήστε εδώ για το δημοσίευμα). Στο εξώδικο η εταιρία ισχυρίζεται ότι το bankingnews καταφέρθηκε συκοφαντικά και δυσφημιστικά διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.
Η εταιρία ισχυρίζεται ότι ουδεμία καθυστέρηση έχει ανακύψει καθώς οι προθεσμίες του έργου έχουν παραταθεί λόγω των καθυστερήσεων στις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και αναφέρει πως η αντιδικία με την Intracom Telecom δεν συνδέεται με την υλοποίηση του έργου αλλά αφορούν «σε λόγους που αφορούν στις μεταξύ μας συμβατικές σχέσεις αφετέρου πρόκειται για απόρρητες και εμπιστευτικές πληροφορίες … και ουδέν δικαίωμα έχετε να δημοσιοποιείτε».
Ιδού τι αιτούνται μέσω του εξωδίκου Ιντρακάτ και Rural Connect



Η απάντηση του bankingnews

Ειλικρινώς αναρωτιόμαστε από που προκύπτουν οι αιτιάσεις για συκοφαντικό και δυσφημιστικό δημοσίευμα. Ειδικά μάλιστα όταν από την μια πλευρά οι δύο εταιρίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση και ταυτόχρονα παραδέχονται ότι έχει δοθεί παράταση.
Είναι απορίας άξιον πάντως να δίνεται παράταση ολοκλήρωσης σε ένα έργο που δεν έχει καθυστερήσει.
Αναρωτιόμαστε δε, δεδομένου ότι η Ιντρακάτ είναι εισηγμένη επιχείρηση πότε ανακοίνωσε παράταση του συγκεκριμένου έργου και αν ανακοίνωσε με ποια διαδικασία και ποια απόφαση παρατάθηκε το συγκεκριμένο έργο.
Αυτό δεν το αναφέρει ούτε στο εξώδικο που μας απέστειλε ούτε στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ισχυρίζεται δε ότι η παράταση δεν οφείλεται σε  δική της υπαιτιότητα ούτε της  Rural Connect.
Το ερώτημα βεβαίως είναι ποιος πραγματικά φταίει για την παράταση εκτέλεσης της έργου.
Ταυτόχρονα σε ότι αφορά στις απόρρητες επιχειρηματικές πληροφορίες που επικαλούνται στη διαμάχη με την Intracom Telecom καλούμε τόσο την Ιντρακάτ όσο και την Rural Connect να ανατρέξουν στα επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει σε ενημερωτικά δελτία και οικονομικές καταστάσεις.
Εκτός και αν δημοσιεύουν απόρρητα στοιχεία κατά λάθος. Θεωρούμε επιπλέον ότι εκ παραδρομής στο εξώδικο αναφέρουν ότι δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουμε εμπιστευτικές και απόρρητες πληροφορίες για επιχειρήσεις καθώς δεν πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζουν τις προβλέπει η εθνική νομοθεσία και το Σύνταγμα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης