Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Τα εισιτήρια θα φθηνύνουν – Συγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών

Σπίρτζης: Τα εισιτήρια θα φθηνύνουν – Συγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών
«Δεν θέλω να είναι οριζόντια η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά επιλεκτική», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης
Συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται για την προμήθεια προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι κάποιοι δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο.
Όπως είπε ο υπουργός, «ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία», όμως «όλο αυτό έγινε γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων κυρίως.
Ένα άλλο εμπόδιο ήταν η  Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Υπήρχε μια καθυστέρηση για να είναι απόρρητο».
Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «θέλαμε να μην υπάρχει καμία σκιά γύρω από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα.
Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δικό μας θέμα, έπρεπε να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα γκισέ», συμπληρώνοντας ότι οι μπάρες στα νέα ακυρωτικά μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα κλείσουν μέσα στον Νοέμβριο, χαρακτήρισε επαρκή την παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 15 /11 η διαδικασία έκδοσης καρτών φακέλων στα εκδοτήρια, ενώ σημείωσε ότι με την κατάθεση φακέλου στα εκδοτήρια, εξυπηρετούνται περίπου 10.000 άτομα την ημέρα και η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.
Ακόμη, τόνισε ότι «τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ όταν έχουμε καλύψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα».
Ο ίδιος παραδέχτηκε τη λήψη σκληρών μέτρων που δεν είναι επολογή της κυβέρνησης, λέγοντας πως «είμαστε περήφανοι που μπορούμε να πάρουμε φιλολαϊκά μέτρα», ενώ για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε πως «δεν θέλω να είναι οριζόντια η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά επιλεκτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης