Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεν αποκλείει και τη συνεργασία με τους Κεντρώους η Πράσινη Αριστερά στην Ισλανδία

Reuters: Δεν αποκλείει και τη συνεργασία με τους Κεντρώους η Πράσινη Αριστερά στην Ισλανδία

Βασική της επιδίωξη όμως, όπως δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος της Ισλανδίας Πράσινη Αριστερά, K. Jacobsdottir, είναι  να συνεργαστεί με αριστερά κόμματα
Η επικεφαλής του κόμματος της Ισλανδίας Πράσινη Αριστερά, Katrin Jacobsdottir, δήλωσε την Κυριακή 29/10, μία μέρα μετά τις εθνικές εκλογές, ότι δεν αποκλείει τη συνεργασία με το κόμμα των Κεντρώων, που ηγέτης του είναι ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ανατραπεί πριν από έναν χρόνο, εξαιτίας των Panama Papers, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αλλά πρωταρχική μας επιδίωξη είναι να συνεργαστούμε με αριστερά κόμματα" ανέφερε σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο Reuters η Jacobsdottir.
Συγκεκριμένα είπε ότι δεν είναι απίθανος ένας συνασπισμός κέντρου - αριστεράς και εξέφρασε την ελπίδα "ότι η αντιπολίτευση θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο τώρα".
Το Κεντρώο Κόμμα που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον πρώην πρωθυπουργό Sigmundur David Gunnlaugsson συγκεντρώνει το 11% των ψήφων, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης